Street Kitchen

Csirkehúsgolyósnyárileves

Csirkehúsgolyós nyári leves

Hozzávalók
2 ek
olaj
2 szál
répa
2 szál
zellerszár
2 l
alaplé vagy víz
só, bors
2 db
krumpli
150 g
fagyasztott borsó
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss bazsalikom
A húsgolyóhoz
1 db
csirkemell
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss petrezselyem
só, bors
1 db
tojás
5 ek
panko morzsa

Elkészítés

A csirkehúsgolyós nyári leves nagyon egyszerűen elkészíthető. A húsgolyóhoz a kis kockákra vágott csirkemellet egy aprítógépben elkezdjük lezúzni. Ezután belerakjuk a többi hozzávalót, és addig zúzzuk, amíg nagyjából egynemű nem lesz. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle.

Ezután a lábasban, amiben a levest fogjuk főzni, alaposan körbepirítjuk az olajon, kiszedjük, és beledobjuk a kis kockákra vágott zöldségeket, a krumpli és a borsó kivételével. Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek félig meg nem puhultak. Ekkor belerakjuk a krumplit, a húsgolyókat és tovább főzzük, amíg a krumpli félig meg nem puhul. Ekkor jöhet bele a borsó is. Ha minden megfőtt, elzárjuk, és beleszórjuk a zöld fűszereket.

Még több fullos leves, ha szereted folyadékkal kezdeni az étkezéseket! Bár pár leves van olyan tartalmas, mint egy főétel, szerintünk egy "rendes" menü levessel kezdődik, és desszerttel végződik - miközben van főétel is!

Paradicsomos lilakáposzta-krémleves

Céklakrémleves szénhidrátcsökkentett krutonnal

Hűsítő padlizsános paradicsomleves mozzarellagolyókkal

www.streetkitchen.hu

Igazi laktató, de könnyebb nyári leveske, amit szinte bármilyen zöldséggel variálhattok! A húsgolyóreceptet pedig mentsétek le külön is, mert egy adag sült krumplival és salival tökéletes főétel lesz belőle.

Hozzávalók

4 főre
2 ek
olaj
2 szál
répa
2 szál
zellerszár
2 l
alaplé vagy víz
só, bors
2 db
krumpli
150 g
fagyasztott borsó
1 csokor
friss petrezselyem
1 csokor
friss bazsalikom
A húsgolyóhoz
1 db
csirkemell
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
friss petrezselyem
só, bors
1 db
tojás
5 ek
panko morzsa

A csirkehúsgolyós nyári leves nagyon egyszerűen elkészíthető. A húsgolyóhoz a kis kockákra vágott csirkemellet egy aprítógépben elkezdjük lezúzni. Ezután belerakjuk a többi hozzávalót, és addig zúzzuk, amíg nagyjából egynemű nem lesz. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle.

Ezután a lábasban, amiben a levest fogjuk főzni, alaposan körbepirítjuk az olajon, kiszedjük, és beledobjuk a kis kockákra vágott zöldségeket, a krumpli és a borsó kivételével. Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek félig meg nem puhultak. Ekkor belerakjuk a krumplit, a húsgolyókat és tovább főzzük, amíg a krumpli félig meg nem puhul. Ekkor jöhet bele a borsó is. Ha minden megfőtt, elzárjuk, és beleszórjuk a zöld fűszereket.

Még több fullos leves, ha szereted folyadékkal kezdeni az étkezéseket! Bár pár leves van olyan tartalmas, mint egy főétel, szerintünk egy "rendes" menü levessel kezdődik, és desszerttel végződik - miközben van főétel is!

Paradicsomos lilakáposzta-krémleves

Céklakrémleves szénhidrátcsökkentett krutonnal

Hűsítő padlizsános paradicsomleves mozzarellagolyókkal

Ha tetszett a Csirkehúsgolyós nyári leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept
    Csirkehúsgolyós nyári leves recept | Street Kitchen