Kezdésként az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a levüket kinyomjuk és félretesszük.
A reszelt almához adjuk a reszelt sajtot és a vajat, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük, hogy egy formázható masszát kapjunk.
Az egész csirkemelleket kinyitjuk, és fólia alatt egy klopfolóval egyenletesen vastagra lapítjuk, úgy, hogy ne roncsoljuk szét a rostokat.
A kiterített csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd ráhalmozunk a masszából, és óvatosan feltekerjük, vigyázva, hogy szoros maradjon, de ne szakadjon ki. Megismételjük a maradék hússal is a műveletet, majd a tekercseket konyhai madzaggal vagy fogpiszkálóval rögzítjük. Sütőtálba helyezzük, mellé öntjük a korábban megmentett almalevet, a fokhagymát és a kakukkfüvet, a tekercsek tetejét is sózzuk, borsozzuk, majd lefedve előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük 20 percre.
Mikor eltelt a 20 perc, levesszük a fedést, és 220 fokon további 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megsült húsokból eltávolítjuk a fogpiszkálókat, átlósan felszeleteljük, majd a kedvenc köretünkkel tálaljuk.
Csirkemellalmávalésfüstöltsajttaltöltve
Az alma és a füstölt sajt remek párost alkot, és tökéletesen kiegészítik egymást. Ha a sajttálakat már unjuk, vagy egy főételre vágyunk, viszont az ikonikus duóért teljesen odavagyunk, akkor ez az étel a megoldás.
Ha a szimpla csirkemell már nem hoz lázba, akkor nincs mese, kell bele valami extra, ami feldobja! Itt jön képbe az alma és a füstölt sajt, amik együtt pont azt a pluszt adják, amitől a csirkemell nem csak hétköznapi kaja lesz, hanem villantós fogás. A csirkemell almával és füstölt sajttal töltve olyan kaja, ami mindent tud, amit egy ütős kajától vársz.
Az almától friss, gyümölcsös ízt kap a hús, amit a füstölt sajt szépen ellensúlyoz a karakteres, sós aromájával. Ez a páros kihozza a maximumot a csirkéből, amit így már nem csak diétás opcióként, hanem fullos főfogásként tálalhatsz.
Hozzávalók
Elkészítés
Kezdésként az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a levüket kinyomjuk és félretesszük.
A reszelt almához adjuk a reszelt sajtot és a vajat, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük, hogy egy formázható masszát kapjunk.
Az egész csirkemelleket kinyitjuk, és fólia alatt egy klopfolóval egyenletesen vastagra lapítjuk, úgy, hogy ne roncsoljuk szét a rostokat.
A kiterített csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd ráhalmozunk a masszából, és óvatosan feltekerjük, vigyázva, hogy szoros maradjon, de ne szakadjon ki. Megismételjük a maradék hússal is a műveletet, majd a tekercseket konyhai madzaggal vagy fogpiszkálóval rögzítjük. Sütőtálba helyezzük, mellé öntjük a korábban megmentett almalevet, a fokhagymát és a kakukkfüvet, a tekercsek tetejét is sózzuk, borsozzuk, majd lefedve előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük 20 percre.
Mikor eltelt a 20 perc, levesszük a fedést, és 220 fokon további 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megsült húsokból eltávolítjuk a fogpiszkálókat, átlósan felszeleteljük, majd a kedvenc köretünkkel tálaljuk.

A csirkemell almával és füstölt sajttal töltve hétköznap estére is jó választás, mert egyszerűen összedobható, de akár vendégváró fogásként is megállja a helyét. Nem igényel bonyolult hozzávalókat, viszont garantáltan levesz mindenkit a lábáról. Ha eddig azt hitted, hogy a csirkemell unalmas, most biztosan megváltozik a véleményed!
Ha bejött a csirkemell almával és füstölt sajttal töltve, akkor itt van még három töltött hús, hogy legyen miből válogatni!
Spenóttal és sajttal töltött csirkemell
Ha tetszett a csirkemell almával és füstölt sajttal töltve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!