Húsételek

Spenóttaléssajttaltöltöttcsirkemell

Spenóttal és sajttal töltött csirkemell
Spenóttal és sajttal töltött csirkemell krumplipürével

Hozzávalók
4 db
egész csirkemellfilé
(200 g/db)
bors
2 ek
étolaj
4 gerezd
fokhagyma
200 g
fagyasztott leveles spenót
1 csipet
őrölt szerecsendió
200 g
trappista

Elkészítés
  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, felszúrjuk egy vékony késsel, hogy tölteni lehessen és sózzuk, borsozzuk.

  2. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, beledobjuk a zúzott fokhagymát, és fél perc után a kiolvasztott, lecsöpögtetett spenótot is. Sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg elfogy alóla a víz. Megszórjuk szerecsendióval és félretesszük kihűlni. Mikor szoba-hőmérsékletűre hűlt, összekeverjük a reszelt sajttal és megtöltjük a csirkét a sajtos-spenótos töltelékkel.

  3. A töltött csirkéket zsírpapírral bélelt tepsire pakoljuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre, majd átkapcsolunk felső grillezős fokozatra 230 fokra, és így sütjük további 5 percig. Szeletelve, krumplipürével tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A Spenótos receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Azt hitted, hogy a csirkemell unalmas? Ez a spenóttal és sajttal töltött verzió garantáltan feldobja a hétköznapokat, és villámgyorsan elkészül!

A spenóttal és sajttal töltött csirkemell igazi klasszikus, amit nem lehet megunni: kívül szaftos, belül krémes, és pont annyira látványos, hogy hétköznap is feldobja az asztalt, de vendégségben is simán megállja a helyét. A spenót földes, enyhén kesernyés íze szuperül ellensúlyozza a krémes sajtot – legyen az krémsajt, feta, mozzarella vagy reszelt edami, mind más karaktert ad a tölteléknek.

Köretnek jól passzol hozzá párolt rizs, bulgur, krumplipüré vagy sült zöldség, de akár friss salátával is tálalhatod, ha könnyedebb fogásra vágysz. Ráadásul jól újramelegíthető, így másnap ebédre is tökéletes – vagy hidegen, szeletelve szendvicsbe is bevethető. Tartalmas, mégis nem túl nehéz, és tele van ízekkel – pont, amit egy csirkés fogástól elvárnál.

Hozzávalók

4 főre
4 db
egész csirkemellfilé
(200 g/db)
bors
2 ek
étolaj
4 gerezd
fokhagyma
200 g
fagyasztott leveles spenót
1 csipet
őrölt szerecsendió
200 g
trappista

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, felszúrjuk egy vékony késsel, hogy tölteni lehessen és sózzuk, borsozzuk.

  2. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, beledobjuk a zúzott fokhagymát, és fél perc után a kiolvasztott, lecsöpögtetett spenótot is. Sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, amíg elfogy alóla a víz. Megszórjuk szerecsendióval és félretesszük kihűlni. Mikor szoba-hőmérsékletűre hűlt, összekeverjük a reszelt sajttal és megtöltjük a csirkét a sajtos-spenótos töltelékkel.

  3. A töltött csirkéket zsírpapírral bélelt tepsire pakoljuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 20 percre, majd átkapcsolunk felső grillezős fokozatra 230 fokra, és így sütjük további 5 percig. Szeletelve, krumplipürével tálaljuk.

Spenóttal és sajttal töltött csirkemell krumplipürével
Spenóttal és sajttal töltött csirkemell (Fotó: Street Kitchen)

Csirkemell vásárlásakor érdemes pár alapvető dologra figyelni, hogy friss, jó minőségű húst válassz, ami szaftos és biztonságosan elkészíthető.

Először is, nézd meg a színét: a friss csirkemell világos rózsaszín, nedves tapintású, de nem nyálkás. Ha szürkés, sárgás vagy foltos, inkább hagyd ott. Az illat is sokat elárul – ha kellemetlen, savanykás vagy erős hússzagot érzel, az nem jó jel.

Ha csomagolt húst veszel, nézd meg a szavatossági dátumot, és azt is, mennyi folyadék gyűlt össze a csomagolásban – ha túl sok, az a hús túl sok vizet engedett ki, vagy már nem a legfrissebb.

Mindig jobb, ha egész filét veszel, amit otthon tudsz felvágni, klopfolni, formázni, így elkerülheted az előre sózott vagy adalékanyaggal kezelt darabokat. Ha piacon vagy hentestől vásárolsz, kérdezz rá, mikor lett vágva – a jó hentes nem titkolja.

A spenóttal és sajttal töltött csirkemell után jöhet a desszert?

Pudingos szilvás pite

Fűszeres sütőtökös pite

Citromos sajttorta-pohárkrém

Ha tetszett a spenóttal és sajttal töltött csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése