A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben oldalanként 1,5 perc alatt körbepirítjuk egy kevés olajon, majd kivesszük a serpenyőből, és hagyjuk pihenni 5 percet. Ezután, mérettől függően, kb. 12-14 percre 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hogy a belseje is átsüljön. Kivesszük, és szeletelés előtt hagyjuk pihenni 5-8 percet (az sem baj, ha többet).
A zöldségeket körülbelül 8-10 centis hasábokra vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. Öntünk rá 3 evőkanál olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd jó alaposan átkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük. Törekedjünk rá, hogy a zöldségek ne érjenek össze. Nem kell megijedni, ha picit megégnek.
Közben elkészítjük a narancsos dresszinget. A narancslevet 150 ml-re visszaforraljuk, majd félretesszük. A póréhagymát felkockázzuk, 2 evőkanál olajon megpirítjuk, majd egy turmixgépbe tesszük a narancslé-koncentrátummal együtt. Bekapcsoljuk a turmixgépet, és lassan hozzácsurgatjuk az olajat. Szép, krémes emulziót kell kapnunk. Mikor a narancslé felvette az olajat, és elértük a kívánt sűrűséget, egy keverőtálba tesszük az öntetünket, és ízesítjük pici sóval, cukorral, mustárral, lime- és narancshéjjal, a lime negyedének a levével és az apróra vágott petrezselyemmel. (Ha marad az öntetből, tegyétek egy üvegbe, és hűtőben akár egy hétig is eláll.)
A kandírozott dióhoz felforraljuk a vizet a cukorral, majd ha elolvadt a cukor, lehúzzuk a tűzhelyről. Beletesszük a diót, hagyjuk benne állni fél percig, majd kivesszük, és egy száraz serpenyőben körülbelül 2 percig pirítjuk.
Tálaláskor a tányérra szedünk a zöldségekből, meglocsoljuk a dresszinggel, megszórjuk a kandírozott dióval, majd mellétesszük a felszeletelt csirkemellet.
