Húsételek

Csirkemellsajtosbundában,spárgával

Csirkemell sajtos bundában, spárgával

Hozzávalók
1 csokor
zöldspárga
1 kis csokor
friss bazsalikom
1 kis csokor
friss petrezselyem
1 ek
olaj
1 ek
citromlé
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
olaj a sütéshez
A csirkéhez
500 g
csirkemell
300 g
liszt+3 ek liszt
1 tk
sütőpor
2 db
tojás
100 ml
víz
100 ml
tej
1 tk
200 g
gouda sajt
200 g
füstölt sajt
50 g
parmezán

Elkészítés
A csirkemellet 4 szeletbe vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk 3 evőkanál lisztben. Egy nagy tálban elkeverjük a tojást, vizet, tejet, sót. Csomómentesre keverjük benne a lisztet és a sütőport. Apró lyukú reszelővel belereszeljük a sajtokat. Óvatosan beleforgatjuk a húsokat, ha kell, kézzel rásegítünk, hogy teljesen rátapadjon. Közepes hőfokú bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőre szedjük.
A spárga fás végeit letörjük, a többit nagyobb darabokra vágjuk és forró lobogó vízbe dobjuk 3-4 percre. Leszűrjük és hideg vízben kihűtjük. Egy tálban az olajat összekeverjük egy kevés sóval, borssal, reszelt fokhagymával, citromlével és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel. Ebbe forgatjuk bele a spárgát és a hús mellé tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Csirkemell sajtos bundában[/caption]Ha tetszett a csirkemell sajtos bundában receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Sajt, sajt, sajt. Most egy csirke bundájában landolt, ami mellé egy tényleg frissítő spárga készült! Ez a kedvenc tavaszi receptem.

Hozzávalók

2 főre
1 csokor
zöldspárga
1 kis csokor
friss bazsalikom
1 kis csokor
friss petrezselyem
1 ek
olaj
1 ek
citromlé
só, bors
1 gerezd
fokhagyma
olaj a sütéshez
A csirkéhez
500 g
csirkemell
300 g
liszt+3 ek liszt
1 tk
sütőpor
2 db
tojás
100 ml
víz
100 ml
tej
1 tk
200 g
gouda sajt
200 g
füstölt sajt
50 g
parmezán
A csirkemellet 4 szeletbe vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk 3 evőkanál lisztben. Egy nagy tálban elkeverjük a tojást, vizet, tejet, sót. Csomómentesre keverjük benne a lisztet és a sütőport. Apró lyukú reszelővel belereszeljük a sajtokat. Óvatosan beleforgatjuk a húsokat, ha kell, kézzel rásegítünk, hogy teljesen rátapadjon. Közepes hőfokú bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőre szedjük.
A spárga fás végeit letörjük, a többit nagyobb darabokra vágjuk és forró lobogó vízbe dobjuk 3-4 percre. Leszűrjük és hideg vízben kihűtjük. Egy tálban az olajat összekeverjük egy kevés sóval, borssal, reszelt fokhagymával, citromlével és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel. Ebbe forgatjuk bele a spárgát és a hús mellé tálaljuk.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Csirkemell sajtos bundában[/caption]Ha tetszett a csirkemell sajtos bundában receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Csirkemell sajtos bundában, spárgával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept