Húsételek

CsirkésBunCha

Csirkés Bun Cha

Hozzávalók
250 g
rizstészta cérnametélt
250 g
csirkemell
2 ek
olaj
1 szál
sárgarépa
1 db
kígyóubi
1 nagy csokor
friss koriander
1 marék
mungóbabcsíra
0.25 fej
jégsaláta
A csirke marinádjához
4 cm-es
friss citromnád
1 ek
lime facsart leve
1 ek
halszósz
2 tk
szójaszósz
1 tk
barna cukor
1 gerezd
fokhagyma
2 tk
olaj
A dresszinghez
50 ml
halszósz
4 ek
rizsecet
0.5 db
lime leve
2 tk
barna cukor
50 ml
víz
1 gerezd
fokhagyma
1 mk
chilipehely
A tálaláshoz
1 db
lime
1 db
piros chili

Elkészítés
A marinádhoz a hozzávalókat egy tálba rakjuk és egészben belerakjuk a csirkemellet. Minimum fél órán át pácoljuk. Ezután az olajon közepes hőmérsékleten körbepirítjuk, majd alufóliával lefedve lassú tűzön 10 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk 5 percig állni, majd felszeleteljük.
A rizstésztát egy tálba rakjuk, megsózzuk és felöntjük annyi felforralt vízzel, ami teljesen ellepi. 6-7 percig hagyjuk benne állni. A dresszing hozzávalóit egy tálban összekeverjük vagy egy kis befőttes üvegben összerázzuk.A zöldségeket felvágjuk: a jégsalátát vékony csíkokra, a répát gyufaszál nagyságúra. Az uborkát hosszában elfelezzük, egy teáskanállal kikaparjuk a belsejét és kb. 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, a koriandert pedig felaprítjuk.[caption id="" align="alignnone" width="1080"]
A csirkés bun cha tálalása[/caption]Tálalásnál egy mélyebb tányérba rakjuk az alapanyagokat: a sült csirkét, répát, koriandert, mungóbabcsírát, uborkát, jégsalit és a tésztát. Az egészet leöntjük egy kevés dresszinggel. Chilivel megszórva és egy lime gerezddel tálaljuk.Ha tetszett a Bun Cha receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A Bun Cha egy hideg, vietnámi tésztasaláta. Ne ijedjetek meg a halszósztól, egyáltalán nem lesz halízű a kaja, viszont a csirke iszonyú puha lesz tőle, a dresszing pedig zseniálisan feldobja a friss zöldségeket és a tésztát.

Hozzávalók

2 főre
250 g
rizstészta cérnametélt
250 g
csirkemell
2 ek
olaj
1 szál
sárgarépa
1 db
kígyóubi
1 nagy csokor
friss koriander
1 marék
mungóbabcsíra
0.25 fej
jégsaláta
A csirke marinádjához
4 cm-es
friss citromnád
1 ek
lime facsart leve
1 ek
halszósz
2 tk
szójaszósz
1 tk
barna cukor
1 gerezd
fokhagyma
2 tk
olaj
A dresszinghez
50 ml
halszósz
4 ek
rizsecet
0.5 db
lime leve
2 tk
barna cukor
50 ml
víz
1 gerezd
fokhagyma
1 mk
chilipehely
A tálaláshoz
1 db
lime
1 db
piros chili
A marinádhoz a hozzávalókat egy tálba rakjuk és egészben belerakjuk a csirkemellet. Minimum fél órán át pácoljuk. Ezután az olajon közepes hőmérsékleten körbepirítjuk, majd alufóliával lefedve lassú tűzön 10 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk 5 percig állni, majd felszeleteljük.
A rizstésztát egy tálba rakjuk, megsózzuk és felöntjük annyi felforralt vízzel, ami teljesen ellepi. 6-7 percig hagyjuk benne állni. A dresszing hozzávalóit egy tálban összekeverjük vagy egy kis befőttes üvegben összerázzuk.A zöldségeket felvágjuk: a jégsalátát vékony csíkokra, a répát gyufaszál nagyságúra. Az uborkát hosszában elfelezzük, egy teáskanállal kikaparjuk a belsejét és kb. 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk, a koriandert pedig felaprítjuk.[caption id="" align="alignnone" width="1080"]
A csirkés bun cha tálalása[/caption]Tálalásnál egy mélyebb tányérba rakjuk az alapanyagokat: a sült csirkét, répát, koriandert, mungóbabcsírát, uborkát, jégsalit és a tésztát. Az egészet leöntjük egy kevés dresszinggel. Chilivel megszórva és egy lime gerezddel tálaljuk.Ha tetszett a Bun Cha receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Csirkés Bun Cha receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept