A quesadillához a csirkemellet felvágjuk kb. 1x4 cm-es csíkokra, és egy keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kápia paprikát és a vékonyan felszeletelt lila hagymát és fokhagymát. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
Az air fryert 180 fokra állítjuk. Az üstjébe tesszük a csirkemelles alapot, és 10-15 perc alatt megsütjük benne, úgy, hogy pár percenként belekeverünk.
Ha szépen megpirult a hús, elosztjuk a tortillalapok egyik felén, ráreszeljük a cheddar sajtot és ráhajtjuk a tortillák másik felét, majd visszarakjuk az air fryerbe további 5 percre, míg kissé megpirulnak a lapok is.
Tálalásnál meglocsoljuk a kikevert tejföllel és egy kevés sriracha szósszal, ha bírod a csípőset, majd megszórjuk korianderlevelekkel, és egy-egy cikk lime-ot adunk mellé. Indulhat a tex-mex érzés.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: kb. 20 perc
A mexikói konyha egyik ikonikus kajája a quesadilla, ami valójában nem más, mint egy töltött tortilla. A töltelékeket a kedvetek szerint variálhatjátok: létezik belőle sima sajtos, zöldségekkel telepakolt vega és persze húsimádó verzió is. Sőt, még desszertnek is elkészíthető, ha például mogyoróvajat és banánt tesztek bele. Mi is rá vagyunk kattanva erre a megúszós finomságra, ezért ezért ha jó quesadilla recept után kutattok, mint ez a csirkés quesadilla air fryerben, nálunk a legjobb helyen jártok:
BBQ quesadilla avokádós mártogatóssal