Hozzávalók
A hummuszhoz
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk mogyoróvaj
- ½ tk őrölt római kömény
- ½ tk őrölt koriander
- 100 - 150 ml főzővíz
- 1 db lime
- só, bors
Az összeállításhoz
- 4 db teljes kiőrlésű tortillalap
- 180 g light reszelt mozzarella
- 200 g csirkemellsonka
- 1 csokor koriander
Hozzávalók
A hummuszhoz
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk mogyoróvaj
- ½ tk őrölt római kömény
- ½ tk őrölt koriander
- 100 - 150 ml főzővíz
- 1 db lime
- só, bors
Az összeállításhoz
- 4 db teljes kiőrlésű tortillalap
- 180 g light reszelt mozzarella
- 200 g csirkemellsonka
- 1 csokor koriander
A csicseriborsót leszűrjük, átmossuk, majd sós vízben 10 percig főzzük. Egy szűrőkanállal kiszedjük a vízből, turmixgépbe rakjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a mogyoróvajat, a római köményt, az őrölt koriandert, 100-150 ml főzővizet, a lime kifacsart levét, sózzuk, borsozzuk, és krémesre zúzzuk.
A tortillát megkenjük a hummusszal, megszórjuk a sajttal, rakunk bele a csirkemellsonkából és a friss korianderből, majd egy tapadásmentes, száraz serpenyőbe helyezzük, és
közepes hőfokon 3-5 perc alatt megpirítjuk. Félbehajtjuk, és kész is a majszolásra.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a hummuszos-csirkemellsonkás teljes kiőrlésű quesadilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Egy jól megpakolt tortilla az egyik legmegúszósabb kaja a világon! Készítsétek el ezeket a recepteket is:
Háromsajtos-tojásos quesadilla
Avokádókrémes quesadilla korianderes salsával
BBQ quesadilla avokádós mártogatóssal
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 8 g
Kalória: 116 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 36.11 g
Szénhidrát: 17.4 g
Zsír: 31.05 g
Kalória: 464.09 kcal