Húsételek

Csirkéstekercscoleslawsalátával

Csirkés tekercs coleslaw salátával

Hozzávalók
1 db
2 db
zellerszár
1 fej
lilahagyma
1 szelet
nagyobb káposzta
1 ek
borecet
3.5 dl
görög joghurt
20 dkg
kuszkusz
1 dl
forró víz
1 dl
forró zöld tea
80 dkg
csirkemell
só, bors
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
fűszerpaprika
1 db
kis kocka vaj
1 db
babérlevél
olívaolaj
4 db
tortilla

Elkészítés

A csirkés tekercs elkészítéséhez a sárgarépát lereszeljük, a zellert, a káposztát és a lila hagymát vékonyra szeleteljük. Egy nagy tálban összeforgatjuk egy kevés borecettel és görögjoghurttal. Letakarva hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek. A kuszkuszt felöntjük dupla annyi folyadékkal, ami jelen esetben zöldtea és forró víz, letakarjuk és várunk amíg a szemek megpuhulnak.

A csirkepáchoz összekeverünk egy kevés őrölt római köményt, fűszerpaprikát olívaolajjal. Ezt belemasszírozzuk a csíkokra vágott, sózott és borsozott csirkemellekbe. Olívaolajon megpirítjuk, mielőtt teljesen elkészülne, dobunk mellé egy kis kocka vajat és egy babérlevelet.
A tortillát száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd összeállítjuk a wrapet: alulra kelül a görögjoghurtos coleslaw, majd a kuszkusz és végül pedig a pirított csirkemellek. Az egészet feltekerjük, félbevágjuk és ehetjük is.

img_5469.jpg

www.streetkitchen.hu

Egy isteni, fűszeres páccal megküldött csirke serpenyőben kisütve már önmagában nagy okosság, de ha ezt még egy kis coleslaw saláta és kuszkusz társaságában egy tortillába töltjük, majd az egészet feltekerjük, akkor az maga a csirke mennyország. Tökéletes street food, amit persze tudjuk, hogy nem szabad így hívni, mert amit a nappalidban eszel, az nem street food, szóval álljatok ki vele az utcára, vagy valami. A lényeg, hogy mindenképp próbáljátok ki!

Hozzávalók

4 főre
1 db
2 db
zellerszár
1 fej
lilahagyma
1 szelet
nagyobb káposzta
1 ek
borecet
3.5 dl
görög joghurt
20 dkg
kuszkusz
1 dl
forró víz
1 dl
forró zöld tea
80 dkg
csirkemell
só, bors
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
fűszerpaprika
1 db
kis kocka vaj
1 db
babérlevél
olívaolaj
4 db
tortilla

A csirkés tekercs elkészítéséhez a sárgarépát lereszeljük, a zellert, a káposztát és a lila hagymát vékonyra szeleteljük. Egy nagy tálban összeforgatjuk egy kevés borecettel és görögjoghurttal. Letakarva hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek. A kuszkuszt felöntjük dupla annyi folyadékkal, ami jelen esetben zöldtea és forró víz, letakarjuk és várunk amíg a szemek megpuhulnak.

A csirkepáchoz összekeverünk egy kevés őrölt római köményt, fűszerpaprikát olívaolajjal. Ezt belemasszírozzuk a csíkokra vágott, sózott és borsozott csirkemellekbe. Olívaolajon megpirítjuk, mielőtt teljesen elkészülne, dobunk mellé egy kis kocka vajat és egy babérlevelet.
A tortillát száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd összeállítjuk a wrapet: alulra kelül a görögjoghurtos coleslaw, majd a kuszkusz és végül pedig a pirított csirkemellek. Az egészet feltekerjük, félbevágjuk és ehetjük is.

img_5469.jpg

Ha tetszett a Csirkés tekercs coleslaw salátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept