A csőben sült burgonya első lépéseként egy edénybe mérjük a tejszínt, hozzáadjuk a rozmaringot, a kakukkfüvet, a szerecsendiót és sózzuk, borsozzuk, majd közepes hőmérsékleten felmelegítjük, de forralni nem kell.
Közben egy zöldséggyaluval 2 mm-es szeletekre vágjuk a megpucolt burgonyát, egy keverőtálba rakjuk és hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd rászűrjük a szoba-hőmérsékletűre hűtött tejszínes keveréket, és összekeverjük.
Belepakoljuk a tepsibe a tejszínes burgonyaszeleteket, egymást fedve. A tetejét befedjük egy sütőpapírral, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 1 órára, míg a burgonya teljesen megpuhul. Ezt egy hústűvel tudjuk lecsekkolni.
Ha a burgonya megpuhult, ráreszeljük a tetejére a sajtot, és visszatesszük a sütőbe további 10 percre, míg az is szépen rápirul.
Hagyjuk kicsit hűlni, hogy könnyebb legyen szeletelni és kiemelni a tepsiből, és már mehet is a tányérra.
Csőbensültburgonya
Francia klasszikus következik: a gratin burgonya. Készíthetjük fűszeres tejszínnel, de akár egy besamellel leöntve is. Én az utóbbi verziót szeretem, és nem szoktam a burgonyát sem előfőzni hozzá, és a sajt sem maradhat le a tetejéről. Pazar köret, az biztos, de nyugodtan tehettek hozzá sonkát vagy akár bacont is. Elrontani nem fogja!
Ebben a receptben a krumpli kapja a főszerepet – tejszínnel, fűszerekkel és egy jó adag sajttal. Ropogós tetejű, krémes belsejű köret, amit nehéz nem szeretni.
Hozzávalók
Elkészítés
A csőben sült burgonya első lépéseként egy edénybe mérjük a tejszínt, hozzáadjuk a rozmaringot, a kakukkfüvet, a szerecsendiót és sózzuk, borsozzuk, majd közepes hőmérsékleten felmelegítjük, de forralni nem kell.
Közben egy zöldséggyaluval 2 mm-es szeletekre vágjuk a megpucolt burgonyát, egy keverőtálba rakjuk és hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd rászűrjük a szoba-hőmérsékletűre hűtött tejszínes keveréket, és összekeverjük.
Belepakoljuk a tepsibe a tejszínes burgonyaszeleteket, egymást fedve. A tetejét befedjük egy sütőpapírral, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 1 órára, míg a burgonya teljesen megpuhul. Ezt egy hústűvel tudjuk lecsekkolni.
Ha a burgonya megpuhult, ráreszeljük a tetejére a sajtot, és visszatesszük a sütőbe további 10 percre, míg az is szépen rápirul.
Hagyjuk kicsit hűlni, hogy könnyebb legyen szeletelni és kiemelni a tepsiből, és már mehet is a tányérra.

A csőben sült burgonya mellett más szuper krumplis receptünk is van még!
Ha tetszett a Csőben sült burgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!