Fantasztikus desszertek

Csokispavlovawhiskey-smogyoróvajaskrémmel

Csokis pavlova whiskey-s mogyoróvajas krémmel

Hozzávalók
150 ml
habtejszín
150 ml
habtejszín
A meringue-hez (a pavlova alapja)
6 db
tojásfehérje
300 g
cukor
2 ek
cukrozatlan kakaópor
1 ek
keményítő
1 tk
vörösborecet
A krémhez
500 g
mascarpone
3 ek
cukor
20 g
vaníliás cukor
3 - 4 ek
whiskey
2 púpozott ek
darabos mogyoróvaj
A csokiszószhoz
100 g
85%-os étcsokoládé
50 g
vaj
A díszítéshez
2 ek
pirított sós földimogyoró

Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Az alaphoz a tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor még nem tökéletesen kemény, evőkanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd teljesen kemény habot verünk belőle. Ezután rakjuk bele a keményítővel elkevert kakaóport és az ecetet. További 2-3 percig habosítjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk úgy, hogy 3-4 részletben szépen egymásra pakoljuk a habot, hogy jó magas legyen és egy spatulával kb. 30 cm széles kör formára egyengetjük el. Ha szeretnénk, egy kis peremet is formázhatunk neki, hogy jobban megtartsa majd a krémet. Berakjuk a sütőbe, egyből levesszük 150 fokra a hőfokát, és 75 percig sütjük. Ha letelt az idő, a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk és a sütőben hagyjuk kihűlni a pavlovát.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: egy keverőtálban a mascarponét a cukrokkal kb. 4-5 perc alatt robotgéppel kihabosítjuk. Ezután beleöntjük a tejszínt. További 3 percig habosítjuk, majd jöhet a whiskey és a mogyoróvaj. 2-3 perc alatt ezzel is alaposan elkeverjük. A csokiszószhoz alacsony láng fölött felmelegítjük a tejszínt, lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokit és egy spatulával elkeverjük. Ha teljesen felolvadt, visszarakjuk a tűzre és belerakjuk a vajat is. Addig keverjük amíg a vaj felolvad, ettől lesz szép fényes a csokiszósz. Elzárjuk a lángot és kihűtjük. A szintén kihűlt pavlova alapját megkenjük a mascarponés krémmel, meglocsoljuk a csokiszósszal és megszórjuk a durvára tört pirított mogyoróval.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Lehet, hogy nem szoktátok meg tőlem, de most egy karácsonyi sütit hoztam nektek, ami után megnyaljátok mind a 10 ujjatokat! Tökéletesre sült pavlova és egy nagyon király krém találkozása ez a desszert! Muszáj kipróbálnotok!

Hozzávalók

10 személyre
150 ml
habtejszín
150 ml
habtejszín
A meringue-hez (a pavlova alapja)
6 db
tojásfehérje
300 g
cukor
2 ek
cukrozatlan kakaópor
1 ek
keményítő
1 tk
vörösborecet
A krémhez
500 g
mascarpone
3 ek
cukor
20 g
vaníliás cukor
3 - 4 ek
whiskey
2 púpozott ek
darabos mogyoróvaj
A csokiszószhoz
100 g
85%-os étcsokoládé
50 g
vaj
A díszítéshez
2 ek
pirított sós földimogyoró
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Az alaphoz a tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor még nem tökéletesen kemény, evőkanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd teljesen kemény habot verünk belőle. Ezután rakjuk bele a keményítővel elkevert kakaóport és az ecetet. További 2-3 percig habosítjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk úgy, hogy 3-4 részletben szépen egymásra pakoljuk a habot, hogy jó magas legyen és egy spatulával kb. 30 cm széles kör formára egyengetjük el. Ha szeretnénk, egy kis peremet is formázhatunk neki, hogy jobban megtartsa majd a krémet. Berakjuk a sütőbe, egyből levesszük 150 fokra a hőfokát, és 75 percig sütjük. Ha letelt az idő, a sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk és a sütőben hagyjuk kihűlni a pavlovát.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: egy keverőtálban a mascarponét a cukrokkal kb. 4-5 perc alatt robotgéppel kihabosítjuk. Ezután beleöntjük a tejszínt. További 3 percig habosítjuk, majd jöhet a whiskey és a mogyoróvaj. 2-3 perc alatt ezzel is alaposan elkeverjük. A csokiszószhoz alacsony láng fölött felmelegítjük a tejszínt, lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a csokit és egy spatulával elkeverjük. Ha teljesen felolvadt, visszarakjuk a tűzre és belerakjuk a vajat is. Addig keverjük amíg a vaj felolvad, ettől lesz szép fényes a csokiszósz. Elzárjuk a lángot és kihűtjük. A szintén kihűlt pavlova alapját megkenjük a mascarponés krémmel, meglocsoljuk a csokiszósszal és megszórjuk a durvára tört pirított mogyoróval.

Ha tetszett a Csokis pavlova whiskey-s mogyoróvajas krémmel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept