Húsételek

Csülökpéknémódra,ahogykészíti

Csülök pékné módra, ahogy Zé készíti

Hozzávalók
1 db
nagyobb hátsó csülök
2 szál
sárgarépa
0.5 fej
zeller
2 szál
fehérrépa
2 fej
vöröshagyma
1 fej
kelkáposzta
1 gerezd
fokhagyma
1 fej
karalábé
4 - 5 db
babérlevél
só, bors
A körethez:
2 kg
krumpli
1 kg
vöröshagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
300 ml
sör
olaj
só, bors
kakukkfű

Elkészítés

Ez egy olyan étel, amit az ember viszonylag ritkán eszik - talán évente kétszer, akkor viszont rengeteget: végtelen mennyiségű, soha el nem fogyó, abbahagyhatatlan tepsis krumplival és jó nagy korsó sörökkel ajánlott fogyasztani. És nem fogjátok elhinni, nagyon egyszerű elkészíteni. Így kell:

A csülköt az összes zöldséggel és a fűszerekkel kb. 3 óra alatt gyöngyöző forrásban lévő sós vízben megfőzzük. A főtt csülköt egy tepsire dobjuk és melléborítjuk a krumplit, a hagymát, majd pár gerezd fokhagymát is szórunk rá. Sózzuk, borsozzuk, és szórunk rá kevés kakukkfüvet, végül öntünk rá némi olajat és egy kis sört, csak az íze miatt. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 2-2,5 óra alatt készre sütjük, ügyelve arra, hogy a sütés alatt 2-3 alkalommal átforgassuk a csülköt, hogy mindenhol szép ropogósra süljön a bőre.

img_4585.jpg

www.streetkitchen.hu

Nincs mese, ez az egyik kedvenc kajánk. Persze ez sok száz másikról is elmondható, de tény, hogy a csülök pékné módra kitüntetett helyet foglal el a szívünkben.

Hozzávalók

3 - 4 főre
1 db
nagyobb hátsó csülök
2 szál
sárgarépa
0.5 fej
zeller
2 szál
fehérrépa
2 fej
vöröshagyma
1 fej
kelkáposzta
1 gerezd
fokhagyma
1 fej
karalábé
4 - 5 db
babérlevél
só, bors
A körethez:
2 kg
krumpli
1 kg
vöröshagyma
4 - 5 gerezd
fokhagyma
300 ml
sör
olaj
só, bors
kakukkfű

Ez egy olyan étel, amit az ember viszonylag ritkán eszik - talán évente kétszer, akkor viszont rengeteget: végtelen mennyiségű, soha el nem fogyó, abbahagyhatatlan tepsis krumplival és jó nagy korsó sörökkel ajánlott fogyasztani. És nem fogjátok elhinni, nagyon egyszerű elkészíteni. Így kell:

A csülköt az összes zöldséggel és a fűszerekkel kb. 3 óra alatt gyöngyöző forrásban lévő sós vízben megfőzzük. A főtt csülköt egy tepsire dobjuk és melléborítjuk a krumplit, a hagymát, majd pár gerezd fokhagymát is szórunk rá. Sózzuk, borsozzuk, és szórunk rá kevés kakukkfüvet, végül öntünk rá némi olajat és egy kis sört, csak az íze miatt. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 2-2,5 óra alatt készre sütjük, ügyelve arra, hogy a sütés alatt 2-3 alkalommal átforgassuk a csülköt, hogy mindenhol szép ropogósra süljön a bőre.

img_4585.jpg

Ha tetszett a Csülök pékné módra, ahogy Zé készíti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept