A cukkinit egy tálba reszeljük nagy lyukú reszelőn, besózzuk, és 5 perc alatt hagyjuk, hogy levet eresszen, majd ezt kinyomkodjuk belőle.
A spenótot forró serpenyőben megpároljuk 2 perc alatt, majd a cukkinihez adjuk, és beledobjuk a durvára vágott bazsalikomot is.
Egy tálban kikeverjük a tojásokat a tejszínnel, a liszttel, sóval és borssal, 60 g olvasztott vajjal, a búzadarával és a reszelt parmezánnal. Ebbe beleforgatjuk a cukkini-spenót- bazsalikom kombót.
Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük a maradék vajjal, és beleöntjük a masszát.
A tortaforma alját és oldalát becsomagoljuk alufóliába, majd egy tepsibe rakjuk, amit felöntünk forró vízzel, és így rakjuk be a 180 fokos sütőbe 60 percre.
Miután elkészült, hagyjuk hűlni, és csak utána szeleteljük.
Cukkiniszöldségfelfújt
Ha van otthon egy-két szomorkodó cukkini, meg pár zöldség, amit már régóta kerülgetsz, na akkor most jött el az ő idejük! Ez a felfújt laza, laktató, és még jól is néz ki – ráadásul kb. annyi meló van vele, mint egy szendvics elkészítésével (csak kicsit tovább sül, de addig pihenhetsz).

Vega
Van egy rakás zöldség a hűtődben, amit már napok óta csak tologatsz? Akkor a cukkinis zöldségfelfújt a tökéletes recept, hogy megmentsd őket! Ez a cukkinis zöldségfelfújt amellett, hogy elképesztően finom, még mutatós is – és meglepően kevés munkával jár.
Hozzávalók
Elkészítés
A cukkinit egy tálba reszeljük nagy lyukú reszelőn, besózzuk, és 5 perc alatt hagyjuk, hogy levet eresszen, majd ezt kinyomkodjuk belőle.
A spenótot forró serpenyőben megpároljuk 2 perc alatt, majd a cukkinihez adjuk, és beledobjuk a durvára vágott bazsalikomot is.
Egy tálban kikeverjük a tojásokat a tejszínnel, a liszttel, sóval és borssal, 60 g olvasztott vajjal, a búzadarával és a reszelt parmezánnal. Ebbe beleforgatjuk a cukkini-spenót- bazsalikom kombót.
Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük a maradék vajjal, és beleöntjük a masszát.
A tortaforma alját és oldalát becsomagoljuk alufóliába, majd egy tepsibe rakjuk, amit felöntünk forró vízzel, és így rakjuk be a 180 fokos sütőbe 60 percre.
Miután elkészült, hagyjuk hűlni, és csak utána szeleteljük.
-tS3MEq.webp)
Melegen is tökéletes, de hidegen szeletelve akár másnapra is szuperül működik! Ráadásul variálhatod is attól függően, mi lapul a hűtőd alján – egy kis maradék brokkoli vagy petrezselyem is simán elfér benne.
A cukkinis zöldségfelfújt nem az egyetlen maradékmentő receptünk! Itt van még három zero waste kaja, ami tutira be fog jönni!
Ha tetszett a Cukkinis zöldségfelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!