Green kitchen

Cukkiniszöldségfelfújt

Cukkinis zöldségfelfújt
cukkinis-zoldsegfelfujt

Hozzávalók
350 g
cukkini
250 g
friss spenót
1 csokor
bazsalikom
2 db
tojás
100 ml
tejszín
60 g
finomliszt
bors
70 g
vaj
120 g
búzadara
100 g
reszelt parmezán

Elkészítés
  1. A cukkinit egy tálba reszeljük nagy lyukú reszelőn, besózzuk, és 5 perc alatt hagyjuk, hogy levet eresszen, majd ezt kinyomkodjuk belőle.

  2. A spenótot forró serpenyőben megpároljuk 2 perc alatt, majd a cukkinihez adjuk, és beledobjuk a durvára vágott bazsalikomot is.

  3. Egy tálban kikeverjük a tojásokat a tejszínnel, a liszttel, sóval és borssal, 60 g olvasztott vajjal, a búzadarával és a reszelt parmezánnal. Ebbe beleforgatjuk a cukkini-spenót- bazsalikom kombót.

  4. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük a maradék vajjal, és beleöntjük a masszát.

  5. A tortaforma alját és oldalát becsomagoljuk alufóliába, majd egy tepsibe rakjuk, amit felöntünk forró vízzel, és így rakjuk be a 180 fokos sütőbe 60 percre.

  6. Miután elkészült, hagyjuk hűlni, és csak utána szeleteljük.


www.streetkitchen.hu

Ha van otthon egy-két szomorkodó cukkini, meg pár zöldség, amit már régóta kerülgetsz, na akkor most jött el az ő idejük! Ez a felfújt laza, laktató, és még jól is néz ki – ráadásul kb. annyi meló van vele, mint egy szendvics elkészítésével (csak kicsit tovább sül, de addig pihenhetsz).

pictogram

Vega

Van egy rakás zöldség a hűtődben, amit már napok óta csak tologatsz? Akkor a cukkinis zöldségfelfújt a tökéletes recept, hogy megmentsd őket! Ez a cukkinis zöldségfelfújt amellett, hogy elképesztően finom, még mutatós is – és meglepően kevés munkával jár.

Hozzávalók

1 db 24 cm átmérőjű tortaformához
350 g
cukkini
250 g
friss spenót
1 csokor
bazsalikom
2 db
tojás
100 ml
tejszín
60 g
finomliszt
bors
70 g
vaj
120 g
búzadara
100 g
reszelt parmezán

Elkészítés

  1. A cukkinit egy tálba reszeljük nagy lyukú reszelőn, besózzuk, és 5 perc alatt hagyjuk, hogy levet eresszen, majd ezt kinyomkodjuk belőle.

  2. A spenótot forró serpenyőben megpároljuk 2 perc alatt, majd a cukkinihez adjuk, és beledobjuk a durvára vágott bazsalikomot is.

  3. Egy tálban kikeverjük a tojásokat a tejszínnel, a liszttel, sóval és borssal, 60 g olvasztott vajjal, a búzadarával és a reszelt parmezánnal. Ebbe beleforgatjuk a cukkini-spenót- bazsalikom kombót.

  4. Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kikenjük a maradék vajjal, és beleöntjük a masszát.

  5. A tortaforma alját és oldalát becsomagoljuk alufóliába, majd egy tepsibe rakjuk, amit felöntünk forró vízzel, és így rakjuk be a 180 fokos sütőbe 60 percre.

  6. Miután elkészült, hagyjuk hűlni, és csak utána szeleteljük.


Cukkinis zöldségfelfújt (Fotó: Street Kitchen)
Cukkinis zöldségfelfújt (Fotó: Street Kitchen)

Melegen is tökéletes, de hidegen szeletelve akár másnapra is szuperül működik! Ráadásul variálhatod is attól függően, mi lapul a hűtőd alján – egy kis maradék brokkoli vagy petrezselyem is simán elfér benne.

A cukkinis zöldségfelfújt nem az egyetlen maradékmentő receptünk! Itt van még három zero waste kaja, ami tutira be fog jönni!

Rakott vegyes zöldség

Maradékmentő pirított rizs baconnel

Kiflifelfújt

Ha tetszett a Cukkinis zöldségfelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept