Szendvics

Cukkinitócsniburger

Cukkinitócsni burger

Hozzávalók
A savanyított cukkinihez
300 g
cukkini
500 ml
meleg víz
2 ek
balzsamecet
2 ek
10%-os ételecet
só, bors
3 ek
kristálycukor
1 csokor
kapor
5 gerezd
fokhagyma
1 ek
egész bors
1 ek
koriandermag
1 ek
mustármag
A házi lime-os-kapros majonézhez
1 csokor
kapor
1 db
tojás
1 tk
mustár
1 tk
ecet
1 csipet
1 tk
kristálycukor
1 db
lime leve
1 gerezd
fokhagyma
230 ml
étolaj
A cukkinipogácsához
2 db
cukkini
(400 g/db)
140 g
finomliszt
1 db
tojás
4 gerezd
fokhagyma
100 g
cheddar sajt
100 g
füstölt sajt
4 ek
étolaj
Az összeállításhoz
4 db
burgerbuci
2 ek
vaj
40 g
rukkola
150 ml
tejföl
200 g
reszelt trappista sajt

Elkészítés

Savanyított cukkini:

A cukkinitócsni burger előkészítéséként a savanyított cukkinihez a cukkinit mandolinnal 3 mm-es vastagságú szeletekre vágjuk. Egy nagy csatos üvegbe pakoljuk, hozzádobjuk a zúzott fokhagymákat és a durvára vágott kaprot. Egy gyorsforralóban összemelegítjuk 4-5 perc alatt a vizet a balzsamecettel, ecettel, cukorral, koriandermaggal, mustármaggal, egész borssal, sóval, majd ráöntjük a cukkinire és lezárjuk a csatos üveget. Legalább 3 órát hagyjuk pácolódni, de akár napokig is eláll.

Házi majonéz:

A majonézhez a kaprot durvára vágjuk, majd az olaj kivételével a többi hozzávalóval együtt egy magas falú mérőpohárba dobjuk. Botmixerrel turmixolni kezdjük, közben vékony sugárban öntjük hozzá az olajat. 1-2 perc alatt létrejön az emulzió és szép, krémes majonézt kapunk. 

Cukkinitócsni:

A cukkinitócsnihoz a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk és hagyjuk állni 5-6 percig. Mikor kiengedte a levét, beledobjuk egy konyharuhába és kifacsarjuk belőle a levét. A cukkinit tálba tesszük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát és a lereszelt sajtokat. 

Olajat hevítünk egy serpenyőben közepes lángon, és a masszát négy részre osztva kb. 12 cm átmérőjű pogácsákat sütünk. Először fedő alatt sütjük 4-5 percig, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük a másik oldalát további 4-5 percig. 

Összeállítás:

A bucikat félbevágjuk és egy serpenyőben, kevés vajon lepirítjuk őket. Az alsó részüket megkenjük a majonézzel, mehet rá a rukkola, a cukkinipogácsa, erre tejföl és a reszelt trappista. Pakolunk rá a savanyított cukkiniből is, végül a majonézzel megkent bucitetővel zárjuk a sort.

cukkinitocsni-burger
Cukkinitócsni burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Pihentetés: minimum 3 óra

www.streetkitchen.hu

Egy igazi nyári burger, amivel könnyedén levehetsz bárkit a lábáról. Igen, biztos vagyok benne, hogy a húsevők is imádni fogják, csak tégy vele egy próbát! :)

Hozzávalók

4 darab burgerhez
A savanyított cukkinihez
300 g
cukkini
500 ml
meleg víz
2 ek
balzsamecet
2 ek
10%-os ételecet
só, bors
3 ek
kristálycukor
1 csokor
kapor
5 gerezd
fokhagyma
1 ek
egész bors
1 ek
koriandermag
1 ek
mustármag
A házi lime-os-kapros majonézhez
1 csokor
kapor
1 db
tojás
1 tk
mustár
1 tk
ecet
1 csipet
1 tk
kristálycukor
1 db
lime leve
1 gerezd
fokhagyma
230 ml
étolaj
A cukkinipogácsához
2 db
cukkini
(400 g/db)
140 g
finomliszt
1 db
tojás
4 gerezd
fokhagyma
100 g
cheddar sajt
100 g
füstölt sajt
4 ek
étolaj
Az összeállításhoz
4 db
burgerbuci
2 ek
vaj
40 g
rukkola
150 ml
tejföl
200 g
reszelt trappista sajt

Savanyított cukkini:

A cukkinitócsni burger előkészítéséként a savanyított cukkinihez a cukkinit mandolinnal 3 mm-es vastagságú szeletekre vágjuk. Egy nagy csatos üvegbe pakoljuk, hozzádobjuk a zúzott fokhagymákat és a durvára vágott kaprot. Egy gyorsforralóban összemelegítjuk 4-5 perc alatt a vizet a balzsamecettel, ecettel, cukorral, koriandermaggal, mustármaggal, egész borssal, sóval, majd ráöntjük a cukkinire és lezárjuk a csatos üveget. Legalább 3 órát hagyjuk pácolódni, de akár napokig is eláll.

Házi majonéz:

A majonézhez a kaprot durvára vágjuk, majd az olaj kivételével a többi hozzávalóval együtt egy magas falú mérőpohárba dobjuk. Botmixerrel turmixolni kezdjük, közben vékony sugárban öntjük hozzá az olajat. 1-2 perc alatt létrejön az emulzió és szép, krémes majonézt kapunk. 

Cukkinitócsni:

A cukkinitócsnihoz a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk és hagyjuk állni 5-6 percig. Mikor kiengedte a levét, beledobjuk egy konyharuhába és kifacsarjuk belőle a levét. A cukkinit tálba tesszük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát és a lereszelt sajtokat. 

Olajat hevítünk egy serpenyőben közepes lángon, és a masszát négy részre osztva kb. 12 cm átmérőjű pogácsákat sütünk. Először fedő alatt sütjük 4-5 percig, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük a másik oldalát további 4-5 percig. 

Összeállítás:

A bucikat félbevágjuk és egy serpenyőben, kevés vajon lepirítjuk őket. Az alsó részüket megkenjük a majonézzel, mehet rá a rukkola, a cukkinipogácsa, erre tejföl és a reszelt trappista. Pakolunk rá a savanyított cukkiniből is, végül a majonézzel megkent bucitetővel zárjuk a sort.

cukkinitocsni-burger
Cukkinitócsni burger (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Pihentetés: minimum 3 óra

Ha tetszett a Cukkinitócsni burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept