A száraz összetevőket kikeverjük egy nagy tálban.
A vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a narancs lereszelt héját és kifacsart levét. Mehet bele a növényi tej és a szójajoghurt is, valamint a víz.
Ezt a masszát a száraz alapanyagokhoz öntjük, beleütjük a tojásokat és alaposan összegyúrjuk. Légmentesen lezárva a hűtőbe tesszük a masszát minimum 30 percre, de egy napot is simán állhat a hűtőben, sőt jót is tesz neki.
Ezután kis gombócokat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Olvasztott cukormentes étcsokiba mártjuk őket, majd 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajta a csoki. Ezután mehetnek egy kis ajándékdobozba.
Cukormentespuszedli

Van valami varázslatos abban, amikor a konyhát ellepi a frissen sült puszedli illata – főleg, ha mindezt cukor nélkül hozzuk össze. Ez a puha, fűszeres, narancsos puszedli pont azt a klasszikus karácsonyi hangulatot adja, amit gyerekkorunkból ismerünk, csak modernebben, könnyedebben. Gyors, illatos, csokiba mártva pedig végképp abbahagyhatatlan.
Cukormentes
A karácsony puszedli nélkül? Működhet, de minek kockáztatni. Ez a verzió minden, amit szeretünk benne – fűszeres, narancsos, puha – csak épp cukor nélkül. Ráadásul gyorsan összedobható, jól formázható... garantáltan senki nem fogja visszautasítani. Tedd kis dobozba, kösd át egy szalaggal, és már kész is a tuti házi gasztroajándék. Vagy csak edd meg mindet te magad. Mi megértjük. :)
Hozzávalók
A kimártáshoz
Elkészítés
A száraz összetevőket kikeverjük egy nagy tálban.
A vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a narancs lereszelt héját és kifacsart levét. Mehet bele a növényi tej és a szójajoghurt is, valamint a víz.
Ezt a masszát a száraz alapanyagokhoz öntjük, beleütjük a tojásokat és alaposan összegyúrjuk. Légmentesen lezárva a hűtőbe tesszük a masszát minimum 30 percre, de egy napot is simán állhat a hűtőben, sőt jót is tesz neki.
Ezután kis gombócokat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Olvasztott cukormentes étcsokiba mártjuk őket, majd 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajta a csoki. Ezután mehetnek egy kis ajándékdobozba.

Ez a puszedli az a típus, amit nemcsak enni jó, hanem készíteni is igazi öröm. Konyhai illatterápia, karácsonyi nosztalgia és gasztroajándék egyben – pláne, ha szépen becsomagolod, és ezzel leped meg a barátaidat. Frissen ropogós, másnapra pedig kellemesen megpuhul – úgyhogy érdemes előre is sütni belőle egy adagot. :)
Ha szívesen ajándékoznál saját készítésű finomságokat, ezek a szintén nagyon ünnepi receptek is remek választások:
Ha tetszett a cukormentes puszedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



