Megúszós sütik

Cukormenteszabkeksz

Cukormentes zabkeksz
Cukormentes zabkeksz rózsaszín háttérrel

Hozzávalók
100 g
zabpehely
(instant)
90 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
1.5 tk
sütőpor
1.5 tk
őrölt fahéj
28 g
vaj
1 db
tojás
100 ml
agavészirup
40 g
mazsola
1 csipet

Elkészítés
  1. A cukormentes zabkekszhez egy robotgép táljába mérjük a zabpelyhet, a teljes kiőrlésű búzalisztet, a sütőport és a fahéjat, majd összekeverjük. 

  2. Közben hozzáadjuk a vajat, a tojást, az agávészirupot, a mazsolát és a sót is. 

  3. Összedolgozzuk, amíg homogén állagú masszát nem kapunk.

  4. Kis golyókat formálunk a masszából, majd egy zsírpapírral bélelt tepsibe pakoljuk őket, kb. 3 cm helyet kihagyva egymás mellett.

  5. Egy icipicit megnyomjuk, hogy lelapuljon, és 180°C-os, előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt leszedjük a tepsiről és elkezdjük majszolgatni. :D

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ez már nem az a régi mazsolás keksz! Ropogós zab, édes mazsola és egy csipet fűszer – garantáltan rabul ejti az ízlelőbimbókat. Ráadásul cukormentesen!

pictogram

Cukormentes

A cukormentes zabkeksz az egyik legjobb választás, ha rágcsálnivalóra vágyunk, mert nemcsak ropogós és finom, hanem a zabban található rostoknak köszönhetően lassabban szívódik fel, így tovább tart a jóllakottság érzése. Ráadásul nem okoz hirtelen vércukorszint-ingadozástsem, amiért plusz pont jár neki!

Simán elfér a reggeli mellé a kávéhoz vagy a teához, de akár edzés előtt is jól jön egy-két darab, ha kell egy kis energialöket!

Hozzávalók

12 - 15 darab kekszhez
100 g
zabpehely
(instant)
90 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
1.5 tk
sütőpor
1.5 tk
őrölt fahéj
28 g
vaj
1 db
tojás
100 ml
agavészirup
40 g
mazsola
1 csipet

Elkészítés

  1. A cukormentes zabkekszhez egy robotgép táljába mérjük a zabpelyhet, a teljes kiőrlésű búzalisztet, a sütőport és a fahéjat, majd összekeverjük. 

  2. Közben hozzáadjuk a vajat, a tojást, az agávészirupot, a mazsolát és a sót is. 

  3. Összedolgozzuk, amíg homogén állagú masszát nem kapunk.

  4. Kis golyókat formálunk a masszából, majd egy zsírpapírral bélelt tepsibe pakoljuk őket, kb. 3 cm helyet kihagyva egymás mellett.

  5. Egy icipicit megnyomjuk, hogy lelapuljon, és 180°C-os, előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt leszedjük a tepsiről és elkezdjük majszolgatni. :D

Cukormentes zabkeksz rózsaszín háttérrel
Cukormentes zabkeksz (Fotó: Street Kitchen)

A cukormentes zabkeksz nemcsak magában állja meg a helyét, hanem remek alapanyag desszertekhez is. Használhatjuk sajttorta alapjához, rétegezhetjük pohárkrémekbe, vagy joghurt tetejére szórva is szuper ropogós pluszt ad. Legyen szó reggeliről, uzsonnáról vagy vendégváró édességről, ez a keksz mindig bevethető és minden helyzetben jól működik.

Ha még több mentes sütire fáj a fogad, már mutatjuk is a három legkirályabb nassot!

Cukormentes őszibarackos kevert süti

Cukormentes almás rétes

Vegán kókusztorta

Ha tetszett a cukormentes zabkeksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése