Green kitchen

Vegánkókusztorta

Vegán kókusztorta

Hozzávalók
320 g
liszt
260 g
cukor
12 g
sütőpor
1 csipet
160 g
kókuszreszelék
360 ml
zsíros kókusztej
(nem a kávéba való, hanem dobozos vagy konzerves)
120 ml
kókuszolaj
1 csomag
vaníliás cukor
A krémhez
3 konzerv
kókuszkrém
2 ek
porcukor
A tetejére
2 marék
kókuszchips

Elkészítés

A vegán kókusztorta készítésekor az első lépés, hogy a krémhez való kókuszkonzerveket bedobjuk a fagyasztóba 2 órára, vagy 1 éjszakán át hűtőben tároljuk. A torta tésztájának hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, a kicsit púposabb tetejét egyenesre vágjuk, majd az egész tésztát hosszában kettévágjuk. 

A jól behűtött kókuszkonzerveket kinyitjuk, és a felső, szilárdabb, hófehér kókuszkrémet egy tálba rakjuk, majd a porcukorral, magas fokozaton kb. 5-7 perc alatt kihabosítjuk. Egy keveset kenünk a két lap közé a krémből, a többit pedig eloszlatjuk a süti tetején, és bedobjuk a hűtőbe. A kókuszchipset egy serpenyőben kissé lepirítjuk, majd ha kihűlt, ezzel szórjuk meg a süti tetejét.

vegán kókusztorta

www.streetkitchen.hu

Na, ez a torta tényleg kókuszos. Nemcsak a krém, a tészta, hanem még a díszítés is, de véleményem szerint ilyen egy jó kókusztorta, ami most tejtermék- és tojásmentes is.

Hozzávalók

1 22 cm-es tortaformához
320 g
liszt
260 g
cukor
12 g
sütőpor
1 csipet
160 g
kókuszreszelék
360 ml
zsíros kókusztej
(nem a kávéba való, hanem dobozos vagy konzerves)
120 ml
kókuszolaj
1 csomag
vaníliás cukor
A krémhez
3 konzerv
kókuszkrém
2 ek
porcukor
A tetejére
2 marék
kókuszchips

A vegán kókusztorta készítésekor az első lépés, hogy a krémhez való kókuszkonzerveket bedobjuk a fagyasztóba 2 órára, vagy 1 éjszakán át hűtőben tároljuk. A torta tésztájának hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, a kicsit púposabb tetejét egyenesre vágjuk, majd az egész tésztát hosszában kettévágjuk. 

A jól behűtött kókuszkonzerveket kinyitjuk, és a felső, szilárdabb, hófehér kókuszkrémet egy tálba rakjuk, majd a porcukorral, magas fokozaton kb. 5-7 perc alatt kihabosítjuk. Egy keveset kenünk a két lap közé a krémből, a többit pedig eloszlatjuk a süti tetején, és bedobjuk a hűtőbe. A kókuszchipset egy serpenyőben kissé lepirítjuk, majd ha kihűlt, ezzel szórjuk meg a süti tetejét.

vegán kókusztorta

Ha tetszett a Vegán kókusztorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept