Hirdetés

Dagasztás nélküli kenyér

Hozzávalók

1
500 g-os kenyérhez
+
360 g kenyérliszt (BL-80)
2 g szárított élesztő
6 g só
340 ml szoba-hőmérsékletű víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Dagasztás nélküli kenyér

Ha nem akartok kovászt nevelgetni (amit amúgy abszolút támogatok, mert a világ legjobb kenyereit tudjátok így elkészíteni), de szeretnétek finom házi kenyeret enni, akkor ne keresgéljetek tovább. Persze ki kell bírni a félnapos pihentetési időt, viszont nem kell hajtogatni, dagasztani, jóformán semmit sem csinálni a tésztával. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
70
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
500 g-os kenyérhez
+
360 g kenyérliszt (BL-80)
2 g szárított élesztő
6 g só
340 ml szoba-hőmérsékletű víz
Bevásárlólistához adom

A négy hozzávalót egy nagyobb tálba rakjuk, és egy fakanállal összekeverjük. Letakarjuk egy fóliával, berakjuk a sütőbe, és rázárjuk az ajtót. 12-18 órát pihentetjük itt a tésztát. Ezután kivesszük, a sütőt pedig egy kör alakú vaslábassal együtt felmelegítjük 230 fokra!

Óvatosan – nehogy szanaszét égessük magunkat – kivesszük a forró lábast, belesimítunk egy nagyobb darab sütőpapírt, a tésztát lisztes kézzel picit átforgatjuk (a tészta aljáról felhúzunk egy adagot a tetejére, ezt 4-5 alkalommal megismételjük, ettől még levegősebb lesz), de ne ijedjetek meg, ha lágynak tűnne, ez teljesen rendben van! Átrakjuk a sütőpapíros lábasba, pici lisztet szitálunk a tetejére, és rátesszük a lábas fedelét. Mehet be a sütőbe 30 percre, majd fedő nélkül újabb 20 perc pirítás következik, és kész is vagyunk!

Dagasztás nélküli kenyér

Tipp: sima BL55-ös liszttel is elkészíthetitek, egy picit más szerkezetet kaptok ugyan, de a végeredmény így is tökéletes lesz!

Ha tetszett a dagasztás nélküli kenyér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások