A dandan tésztához először a pak choi-t megmossuk, levágjuk a végét, leveleire szedjük, majd forrásban lévő, sós vízben 2 perc alatt készre főzzük, lecsepegtetjük és félrerakjuk. A káposztát átmossuk, felaprítjuk, majd egy tálban a sóval elkeverve állni hagyjuk felhasználásig.
Fűszeres chiliolaj:
A fűszeres chiliolajat többször is fel fogjuk használni a főzés során. Ehhez egy serpenyőben alacsony lángon felmelegítjük a chiliolajat, hozzáadjuk a csillagánizst, a szecsuáni borsot, a felaprított gyömbért és az újhagyma fehér részét. Az újhagyma zöldjét félretesszük a tálaláshoz. Pár percig pirítjuk, majd leszűrjük az olajat.
Hús:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és a sertészsírt, majd a darált húst készre pirítjuk, közben hozzáadjuk a főzőbort és a felaprított savanyú káposztát. Belekeverjük a szójaszószt és a korábban elkészített chiliolajat, majd 1 perc forralás után félrehúzzuk.
Szósz:
A szószhoz egy tálban összekeverjük az aprított fokhagymát a többi hozzávalóval.
Összeállítás:
A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, de a főzővízből félrerakunk egy keveset. Ezután tányérokba szedjük a tésztát, ráöntjük az előre kikevert szószt, rászedjük a darált húst és a pak choi-t, majd egy pici tésztafőző vízzel felöntjük a tányér tartalmát. Végül a tört mogyoróval, az újhagyma zöldjével és szezámmaggal díszítjük.
Elkészítési idő: 30 perc
