A dinnyét 4 cikkbe vágjuk, majd mindegyik cikket félkörívesen végigvágunk a héja mentén, és a dinnyehúst felszeleteljük egyforma szeletekre.
Az egyik szeletből levágunk egy kis részt, hogy közé férjen a többi hozzávaló.
A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk, pakolunk rá bazsalikomleveleket, sonkaszeleteket, majd bepakoljuk a dinnyeszeletek közé.
Tálalás előtt meglocsoljuk balzsamecetkrémmel.
Dinnyéscaprese
Ha eddig azt hitted, a görögdinnye csak desszertként játszik, most mutatok valami egészen újat: ebben a receptben nemcsak az ízével hódít, de konkrétan tányérként is funkcionál! :D
A dinnyés caprese igazi nyári kincs: klasszikus olasz hangulat, de sokkal frissebb, gyümölcsösebb köntösben. A szaftos görögdinnye remekül passzol a krémes bivalymozzarellához és a sós pármai sonkához, a bazsalikom pedig összeköti az ízeket. Kezdőként is bátran belevághatsz, hiszen főzni sem kell hozzá! :)
Hozzávalók
Elkészítés
A dinnyét 4 cikkbe vágjuk, majd mindegyik cikket félkörívesen végigvágunk a héja mentén, és a dinnyehúst felszeleteljük egyforma szeletekre.
Az egyik szeletből levágunk egy kis részt, hogy közé férjen a többi hozzávaló.
A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk, pakolunk rá bazsalikomleveleket, sonkaszeleteket, majd bepakoljuk a dinnyeszeletek közé.
Tálalás előtt meglocsoljuk balzsamecetkrémmel.

Ez a fogás nemcsak gyönyörűen mutat a tányéron, de garantáltan feldobja a nyári összejöveteleket is. Előételnek, piknikre vagy akár könnyű vacsorának is tökéletes. Ha igazán extra élményt szeretnél, próbáld ki grillezett dinnyével vagy locsold meg egy kevés chilis olívaolajjal. Friss, gyors és totál nyár!
Lajos egész heti menüjének többi receptjét itt találod:
Pirított csirkeszárny káposztás tésztával
Ha tetszett a Dinnyés caprese receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!