Street Kitchen

Diós-pisztáciáscsavart

Diós-pisztáciás csavart

Hozzávalók
70 g
dió
70 g
pisztácia
130 g
kristálycukor
50 g
vaj
1 csomag
bolti leveles tészta
(375 g-os kiszerelés)

Elkészítés

A diós-pisztáciás csavart elkészítéséhez először a diót a pisztáciával és 70 g cukorral együtt egy aprítógépbe dobjuk és elkezdjük összezúzni. Ha már elég kis szemcséjű, mehet hozzá a vaj is, és ezzel is átpörgetjük az egészet.

A leveles tésztát kiterítjük és keresztben félbevágjuk, így két négyzet alakú tésztát kapunk. Az egyik tésztalapot megkenjük a magvas krémmel és befedjük a másik tésztával. Lenyomkodjuk, majd 8 egyenlő szélességű csíkot vágunk a töltött leveles tésztából, összecsípjük a végüket és szorosan megcsavarjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a csavartakat, aztán mehetnek a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre.

Ameddig a csavartak sülnek, megcsináljuk a cukorszirupot. Ehhez megkeressük a legkisebb lábast vagy gyorsforralót, ami akad otthon, és mehet bele a maradék cukor 50 ml vízzel együtt. Közepes lángon addig melegítjük, ameddig feloldódik a cukor a vízben. Érdemes néha keverni rajta egyet, mert az edény aljára ráéghet a cukorréteg. 

Ha megsültek a diós-pisztáciás csavartak, még melegen megkenjük őket a cukorsziruppal, és kész is vagyunk. 

dios-pisztacias-csavart
Diós-pisztáciás csavart (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több csavart:

Krémsajtos, baconös, lila hagymás csavart

Sós karamellás csavart fahéjas cukorral

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ezt a csavartat a baklava inspirálta, vagyis az a tény, hogy ezt a desszertet nagyon nehéz evőeszközök nélkül enni. Na, ez a csavart a megoldás a problémára, hiszen akár egy buliban is tökéletesen működik, és simán hozza az ízélményt.

Hozzávalók

8 darabhoz
70 g
dió
70 g
pisztácia
130 g
kristálycukor
50 g
vaj
1 csomag
bolti leveles tészta
(375 g-os kiszerelés)

A diós-pisztáciás csavart elkészítéséhez először a diót a pisztáciával és 70 g cukorral együtt egy aprítógépbe dobjuk és elkezdjük összezúzni. Ha már elég kis szemcséjű, mehet hozzá a vaj is, és ezzel is átpörgetjük az egészet.

A leveles tésztát kiterítjük és keresztben félbevágjuk, így két négyzet alakú tésztát kapunk. Az egyik tésztalapot megkenjük a magvas krémmel és befedjük a másik tésztával. Lenyomkodjuk, majd 8 egyenlő szélességű csíkot vágunk a töltött leveles tésztából, összecsípjük a végüket és szorosan megcsavarjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a csavartakat, aztán mehetnek a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre.

Ameddig a csavartak sülnek, megcsináljuk a cukorszirupot. Ehhez megkeressük a legkisebb lábast vagy gyorsforralót, ami akad otthon, és mehet bele a maradék cukor 50 ml vízzel együtt. Közepes lángon addig melegítjük, ameddig feloldódik a cukor a vízben. Érdemes néha keverni rajta egyet, mert az edény aljára ráéghet a cukorréteg. 

Ha megsültek a diós-pisztáciás csavartak, még melegen megkenjük őket a cukorsziruppal, és kész is vagyunk. 

dios-pisztacias-csavart
Diós-pisztáciás csavart (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több csavart:

Krémsajtos, baconös, lila hagymás csavart

Sós karamellás csavart fahéjas cukorral

Ha tetszett a Diós-pisztáciás csavart receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept