A legjobb reggelik

Durvánfelpörget,denemillegális:energiaszelete

Durván felpörget, de nem illegális: Zé energiaszelete

Hozzávalók
20 dkg
aszalt gyümölcs (cseresznye vagy meggy, füge, sárgabarack)
20 dkg
olajos mag (dió, mandula, kesudió)
1 kis marék
kókuszchips
5 - 6 szem
datolya
15 dkg
zabpehely
15 dkg
méz

Elkészítés
Az aszalt gyümölcsöket egy tálba rakjuk és felöntjük őket forró vízzel, hogy kissé megpuhuljanak. Az olajos magokat és a kókuszchipset egy forró, száraz serpenyőbe szórjuk és rázogatva, ügyelve arra, nehogy megégjenek, megpirítjuk őket. Az aszalt gyümölcsöket leszűrjük és egy aprítógépben durvára zúzzuk őket. A datolyát kimagozva az aszalt gyümölcsökhöz adjuk, majd újra zúzunk rajta egyet. A keveréket egy tálba rakjuk.
A serpenyőt ismét felhevítjük és beleszórjuk a zabpelyhet, és mikor pirulni kezd, hozzáadjuk a mézet, jól átforgatjuk és a gyümölcsös-magvas keverékhez adjuk. Összekeverjük a masszát és egy 18x24 cm méretű, sütőpapíros tepsibe simítjuk. 150 fokos sütőbe toljuk 10 percre. Megvárjuk amíg kihűl, majd szeletelve, csomagolva bárhová magunkkal vihetjük.

www.streetkitchen.hu

A téli hidegben is szükségünk van az energiára, legyen szó akár sportolásról, akár azon reggelek elindításához, ahol a kávé már nem elég ahhoz, hogy nyitva tartsuk a szemünket. Az egyik legszuperebb módja az energiabevitelnek, ha saját kezűleg dobunk össze müzliszeletet, amibe nyomathatunk kedvünk szerinti aszalt gyümölcsöket, és magvakat! Most megmutatjuk a mi kedvencünket, amit a végtelenségig variálhattok!

Hozzávalók

10 - 12 szelet
20 dkg
aszalt gyümölcs (cseresznye vagy meggy, füge, sárgabarack)
20 dkg
olajos mag (dió, mandula, kesudió)
1 kis marék
kókuszchips
5 - 6 szem
datolya
15 dkg
zabpehely
15 dkg
méz
Az aszalt gyümölcsöket egy tálba rakjuk és felöntjük őket forró vízzel, hogy kissé megpuhuljanak. Az olajos magokat és a kókuszchipset egy forró, száraz serpenyőbe szórjuk és rázogatva, ügyelve arra, nehogy megégjenek, megpirítjuk őket. Az aszalt gyümölcsöket leszűrjük és egy aprítógépben durvára zúzzuk őket. A datolyát kimagozva az aszalt gyümölcsökhöz adjuk, majd újra zúzunk rajta egyet. A keveréket egy tálba rakjuk.
A serpenyőt ismét felhevítjük és beleszórjuk a zabpelyhet, és mikor pirulni kezd, hozzáadjuk a mézet, jól átforgatjuk és a gyümölcsös-magvas keverékhez adjuk. Összekeverjük a masszát és egy 18x24 cm méretű, sütőpapíros tepsibe simítjuk. 150 fokos sütőbe toljuk 10 percre. Megvárjuk amíg kihűl, majd szeletelve, csomagolva bárhová magunkkal vihetjük.

Ha tetszett a Durván felpörget, de nem illegális: Zé energiaszelete receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept