Fantasztikus desszertek

Édestúróvaltöltöttcannelloni

Édes túróval töltött cannelloni

Hozzávalók
3 ek
mazsola
(20 g/ek)
100 ml
rum
500 g
rögös túró
3 db
tojássárgája
2 ek
tejföl
1 csomag
vaníliás cukor
1 db
citrom héja
3 db
tojásfehérje
7 ek
porcukor
250 g
cannelloni tészta
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g/csomag)
30 g
vaj
A tálaláshoz
2 ek
porcukor
600 ml
habtejszín

Elkészítés

A mazsolát egy kisebb tálba tesszük, és ráöntjük a rumot, majd félretesszük 30 percre. Egy nagyobb keverőtálba tesszük a túrót, a tojások sárgáját, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a citrom lereszelt héját, majd elkeverjük. 

Édes túróval töltött cannelloni

A tojásfehérjét 4 ek porcukorral kemény habbá verjük. A mazsolákat lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk, majd ezt is a túrós keverékhez adjuk, végül mehet bele a felvert hab is. Összeforgatjuk, habzsákba tesszük a túrós tölteléket, és megtöltjük vele a tésztát, amiket egy sütőtálba helyezünk.

A tejszínben elkeverjük a vaníliás pudingport és 3 ek porcukrot, majd leöntjük vele a tésztát, a tetejére kockázzuk a vajat, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.

Ha megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Megszórjuk porcukorral, és már falatozhatjuk is ezt az édes “túrós tésztát”. 

Édes túróval töltött cannelloni
Édes túróval töltött cannelloni
  • előkészítés: 25 perc
  • sütés: 30 perc
  • összesen: 55 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha túró van egy ételben, az már rossz nem lehet. Főleg, ha még pluszban ennyi finomsággal társul, mint a rumos mazsola és társai. Egy frankó gulyás után vagy csak önmagában vacsinak is szuperül megállja a helyét ez az étel.

Hozzávalók

4 főre
3 ek
mazsola
(20 g/ek)
100 ml
rum
500 g
rögös túró
3 db
tojássárgája
2 ek
tejföl
1 csomag
vaníliás cukor
1 db
citrom héja
3 db
tojásfehérje
7 ek
porcukor
250 g
cannelloni tészta
1 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g/csomag)
30 g
vaj
A tálaláshoz
2 ek
porcukor
600 ml
habtejszín

A mazsolát egy kisebb tálba tesszük, és ráöntjük a rumot, majd félretesszük 30 percre. Egy nagyobb keverőtálba tesszük a túrót, a tojások sárgáját, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a citrom lereszelt héját, majd elkeverjük. 

Édes túróval töltött cannelloni

A tojásfehérjét 4 ek porcukorral kemény habbá verjük. A mazsolákat lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk, majd ezt is a túrós keverékhez adjuk, végül mehet bele a felvert hab is. Összeforgatjuk, habzsákba tesszük a túrós tölteléket, és megtöltjük vele a tésztát, amiket egy sütőtálba helyezünk.

A tejszínben elkeverjük a vaníliás pudingport és 3 ek porcukrot, majd leöntjük vele a tésztát, a tetejére kockázzuk a vajat, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.

Ha megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Megszórjuk porcukorral, és már falatozhatjuk is ezt az édes “túrós tésztát”. 

Édes túróval töltött cannelloni
Édes túróval töltött cannelloni
  • előkészítés: 25 perc
  • sütés: 30 perc
  • összesen: 55 perc

Ha tetszett az Édes túróval töltött cannelloni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept