Az egérke elkészítéséhez a lisztet, a tojást és a cukrot egy tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a tejjel, sózzuk (de ügyeljünk rá, hogy ne közvetlenül az élesztőre szórjuk), majd kézzel vagy géppel begyúrjuk a tésztát. Lefóliázzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük.
160-170 fokosra melegítjük az olajat egy lábosban, majd egy beolajozott kanál segítségével nagyobb galuskákat szaggatunk a megkelt tésztából és a forró olajba tesszük őket. Lesz, amelyik magától megfordul, de nem kizárt, hogy valamelyikre rá kell majd segíteni. Arra ügyeljünk, hogy ne tapadjanak le a serpenyő vagy lábas aljára. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük az egérkéket, amiket porcukorral megszórva, a lekvárral együtt tálalunk.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Kelesztési idő: 1 óra
- Sütési idő: 2-3 perc