Fantasztikus desszertek

Egérke

Egérke

Hozzávalók
300 g
finomliszt
1 db
tojás
1 ek
kristálycukor
20 g
friss élesztő
150 ml
tej
1 csipet
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
70 g
porcukor
300 g
baracklekvár

Elkészítés

Az egérke elkészítéséhez a lisztet, a tojást és a cukrot egy tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a tejjel, sózzuk (de ügyeljünk rá, hogy ne közvetlenül az élesztőre szórjuk), majd kézzel vagy géppel begyúrjuk a tésztát. Lefóliázzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük. 

160-170 fokosra melegítjük az olajat egy lábosban, majd egy beolajozott kanál segítségével nagyobb galuskákat szaggatunk a megkelt tésztából és a forró olajba tesszük őket. Lesz, amelyik magától megfordul, de nem kizárt, hogy valamelyikre rá kell majd segíteni. Arra ügyeljünk, hogy ne tapadjanak le a serpenyő vagy lábas aljára. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük az egérkéket, amiket porcukorral megszórva, a lekvárral együtt tálalunk.

Egérke fánk tányéron
Egérke (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Kelesztési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 2-3 perc

Az egérke után másfajta fánkot is falnál? Rajtunk nem múlik, itt van még három recept!

Hagyományos farsangi fánk

Fánk air fryerben

Csurgatott fánk

www.streetkitchen.hu

Akár otthon van a macska, akár nem, ezek az egérkék akkor is vígan fognak cincogni. Persze csak addig, amíg el nem fogynak az utolsó falatig. Utána pedig garantáltan az egereket fogja itatni az, akinek nem jutott belőle!

Hozzávalók

20 darabhoz
300 g
finomliszt
1 db
tojás
1 ek
kristálycukor
20 g
friss élesztő
150 ml
tej
1 csipet
bő olaj a sütéshez
A tálaláshoz
70 g
porcukor
300 g
baracklekvár

Az egérke elkészítéséhez a lisztet, a tojást és a cukrot egy tálba tesszük, belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük a tejjel, sózzuk (de ügyeljünk rá, hogy ne közvetlenül az élesztőre szórjuk), majd kézzel vagy géppel begyúrjuk a tésztát. Lefóliázzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük. 

160-170 fokosra melegítjük az olajat egy lábosban, majd egy beolajozott kanál segítségével nagyobb galuskákat szaggatunk a megkelt tésztából és a forró olajba tesszük őket. Lesz, amelyik magától megfordul, de nem kizárt, hogy valamelyikre rá kell majd segíteni. Arra ügyeljünk, hogy ne tapadjanak le a serpenyő vagy lábas aljára. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük az egérkéket, amiket porcukorral megszórva, a lekvárral együtt tálalunk.

Egérke fánk tányéron
Egérke (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Kelesztési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 2-3 perc

Az egérke után másfajta fánkot is falnál? Rajtunk nem múlik, itt van még három recept!

Hagyományos farsangi fánk

Fánk air fryerben

Csurgatott fánk

Ha tetszett az Egérke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept