Húsételek

Egydögöskenyérsaláta,apanzanella

Egy dögös kenyérsaláta, a panzanella

Hozzávalók
A salátához
5 ek
olívaolaj
250 g
(akár enyhén szikkadt) kenyér
1 ág
rozmaring
2 - 3 ág
kakukkfű
15 - 20 dkg
csirkemell filé
1 marék
fekete olajbogyó
8 - 10 szem
kapribogyó
15 dkg
koktélparadicsom
0.5 fej
lilahagyma
Az öntethez
1 dl
olívaolaj
1 csokor
friss bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 db
citrom leve

Elkészítés

A kenyérből nagyobb kockákat vágunk. Serpenyőben 3 evőkanál olívaolajat hevítünk, amibe jöhetnek a zöldfűszerek, majd a kockára vágott kenyér, amit néha átforgatva aranybarnára pirítunk. Ha ez megvan, eltávolítjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, a kenyeret pedig félretesszük egy tálba.

img_7379.jpg

A serpenyőben felhevítünk a maradék két evőkanál olajat, amibe jön 2 gerezd megroppantott fokhagyma, majd a felszeletelt csirkemell. Sózzuk, borsozzuk, majd bekerül még a hús mellé az olívabogyó és a kapribogyó. Ha a hús szaftosra sült, a serpenyő egész tartalma mehet rá a lepirított kenyérre.

A koktélparadicsom szárát a serpenyőbe dobjuk, kicsit átforgatjuk, majd jöhet mellé maga a koktélparadicsom, amit jó forró serpenyőben kb. 1 percig addig forgatunk, amíg egy kicsit meglágyul, de még egyben marad. A paradicsomot is a tálba dobjuk a hús és a kenyér mellé, majd elkészítjük a gyors salátaöntetet.

img_7361.jpg

A bazsalikomleveleket egy aprítógépbe dobjuk, majd hozzáöntjük az olívaolajat, egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk és az egészet egy vinaigrette-szerű öntetté turmixoljuk. A szószt a salátára öntjük, összeforgatjuk és azonnal tálaljuk. Kész!

img_7359_1.jpg

www.streetkitchen.hu

Csirkecsíkokkal és lepirított koktélparadicsommal turbóztuk fel az olaszok kenyérsalátáját, a már önmagában is tökéletes panzanellát. Ropogós kenyér, ízletes csirkehús, sok zöldség és egy villámgyors salátaöntet. Nem csak saláta-fanatikusoknak!

Hozzávalók

1
A salátához
5 ek
olívaolaj
250 g
(akár enyhén szikkadt) kenyér
1 ág
rozmaring
2 - 3 ág
kakukkfű
15 - 20 dkg
csirkemell filé
1 marék
fekete olajbogyó
8 - 10 szem
kapribogyó
15 dkg
koktélparadicsom
0.5 fej
lilahagyma
Az öntethez
1 dl
olívaolaj
1 csokor
friss bazsalikom
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
0.5 db
citrom leve

A kenyérből nagyobb kockákat vágunk. Serpenyőben 3 evőkanál olívaolajat hevítünk, amibe jöhetnek a zöldfűszerek, majd a kockára vágott kenyér, amit néha átforgatva aranybarnára pirítunk. Ha ez megvan, eltávolítjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, a kenyeret pedig félretesszük egy tálba.

img_7379.jpg

A serpenyőben felhevítünk a maradék két evőkanál olajat, amibe jön 2 gerezd megroppantott fokhagyma, majd a felszeletelt csirkemell. Sózzuk, borsozzuk, majd bekerül még a hús mellé az olívabogyó és a kapribogyó. Ha a hús szaftosra sült, a serpenyő egész tartalma mehet rá a lepirított kenyérre.

A koktélparadicsom szárát a serpenyőbe dobjuk, kicsit átforgatjuk, majd jöhet mellé maga a koktélparadicsom, amit jó forró serpenyőben kb. 1 percig addig forgatunk, amíg egy kicsit meglágyul, de még egyben marad. A paradicsomot is a tálba dobjuk a hús és a kenyér mellé, majd elkészítjük a gyors salátaöntetet.

img_7361.jpg

A bazsalikomleveleket egy aprítógépbe dobjuk, majd hozzáöntjük az olívaolajat, egy fél citrom levét, sózzuk, borsozzuk és az egészet egy vinaigrette-szerű öntetté turmixoljuk. A szószt a salátára öntjük, összeforgatjuk és azonnal tálaljuk. Kész!

img_7359_1.jpg

Ha tetszett az Egy dögös kenyérsaláta, a panzanella receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept