Egyszerű levesek

Egyszerűsárgaborsó-krémleves

Egyszerű sárgaborsó-krémleves

Hozzávalók
60 g
vaj
0.5 db
citrom leve
250 g
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt fűszerkömény
0.25 db
szerecsendió
1 tk
füstölt paprika
(ha nincs, jó a sima is)
500 g
sárgaborsó
(egy éjszakára beáztatva)
2 l
zöldségalaplé
só, bors
2 ek
mustár

Elkészítés

A sárgaborsó krémleves elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát egy lábasba tesszük. 6-7 perc alatt, közepes lángon lepirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a fűszerköményt, a reszelt szerecsendiót, a füstölt paprikát, a leszűrt és átmosott sárgaborsót, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg szinte teljesen szét nem főtt (30-40 perc).

Ekkor beletesszük a mustárt, a fél citrom levét, majd az egészet egy turmixgéppel krémesre turmixoljuk, és egy sűrű szövésű szűrőn átszűrjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még. A leves a borsó keményítőtartalma miatt hamar besűrűsödik, így ha nem fogy  el azonnal, később önthetünk még bele vizet/alaplevet. A legjobb egy kanál tejföllel és egy kis kolbásszal.

Egyszerű sárgaborsó-krémleves
Egyszerű sárgaborsó-krémleves
  • előkészítési idő: 5 perc
  • elkészítési idő: 45 perc
  • összesen: 50 perc (plusz a sárgaborsó beáztatása)

www.streetkitchen.hu

Gyerekkoromban gyűlöltem a sárgaborsót, de ma már – bár nem sokszor eszem a keményítőtartalma miatt – egyenesen imádom, bárcsak egy kicsit lightosabb lenne. :D

Hozzávalók

8 főre
60 g
vaj
0.5 db
citrom leve
250 g
hagyma
5 gerezd
fokhagyma
1 tk
őrölt fűszerkömény
0.25 db
szerecsendió
1 tk
füstölt paprika
(ha nincs, jó a sima is)
500 g
sárgaborsó
(egy éjszakára beáztatva)
2 l
zöldségalaplé
só, bors
2 ek
mustár

A sárgaborsó krémleves elkészítéséhez a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát egy lábasba tesszük. 6-7 perc alatt, közepes lángon lepirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a fűszerköményt, a reszelt szerecsendiót, a füstölt paprikát, a leszűrt és átmosott sárgaborsót, és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd addig rotyogtatjuk, amíg szinte teljesen szét nem főtt (30-40 perc).

Ekkor beletesszük a mustárt, a fél citrom levét, majd az egészet egy turmixgéppel krémesre turmixoljuk, és egy sűrű szövésű szűrőn átszűrjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még. A leves a borsó keményítőtartalma miatt hamar besűrűsödik, így ha nem fogy  el azonnal, később önthetünk még bele vizet/alaplevet. A legjobb egy kanál tejföllel és egy kis kolbásszal.

Egyszerű sárgaborsó-krémleves
Egyszerű sárgaborsó-krémleves
  • előkészítési idő: 5 perc
  • elkészítési idő: 45 perc
  • összesen: 50 perc (plusz a sárgaborsó beáztatása)

Ha tetszett az Egyszerű sárgaborsó-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept