Pékség

Élesztőmentesíróskenyér

Élesztőmentes írós kenyér

Hozzávalók
Az íróhoz
200 g
tk tönkölyliszt
100 g
fehér tönkölyliszt
80 g
rozsliszt
1 tk
szódabikarbóna
50 g
apró szemű zabpehely
1 tk
3 ek
olívaolaj
300 ml
3,5%-os tej
5 ek
friss citromlé

Elkészítés

A tejbe rakjuk a citromlevet, elkeverjük, és hagyjuk állni 10-15 percet. Ez lesz az író.

A liszteket, a zabpelyhet, a szódabikarbónát és a sót egy keverőtálba tesszük. Ezután belekeverjük az olajat és az írót, és 4-5 perc alatt összekeverjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, bevágjuk a tetejét, megszórjuk liszttel, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez egy igazi rusztikus házi, kelesztés nélküli kenyér! Ha jobban szeretitek, klasszik kenyérformában is megsüthetitek. Friss vajjal és tengeri sóval a legjobb!

Hozzávalók

1 cipóhoz
Az íróhoz
200 g
tk tönkölyliszt
100 g
fehér tönkölyliszt
80 g
rozsliszt
1 tk
szódabikarbóna
50 g
apró szemű zabpehely
1 tk
3 ek
olívaolaj
300 ml
3,5%-os tej
5 ek
friss citromlé

A tejbe rakjuk a citromlevet, elkeverjük, és hagyjuk állni 10-15 percet. Ez lesz az író.

A liszteket, a zabpelyhet, a szódabikarbónát és a sót egy keverőtálba tesszük. Ezután belekeverjük az olajat és az írót, és 4-5 perc alatt összekeverjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, bevágjuk a tetejét, megszórjuk liszttel, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.

Ha tetszett az Élesztőmentes írós kenyér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept