Fantasztikus desszertek

Életedlegjobbsütőtököstortája

Életed legjobb sütőtökös tortája

Hozzávalók
A piskótához
400 g
sült sütőtök
250 g
liszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
1 csapott tk
őrölt fahéj
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
0.5 mk
őrölt gyömbér
0.5 mk
őrölt szerecsendió
100 g
barna cukor
100 g
cukor
2 db
120 ml
olaj
A krémhez
135 g
szobahőmérsékletű vaj
100 g
porcukor
400 g
mascarpone
1 mk
őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg
A díszítéshez
1 nagy marék
tökmag
1 nagy ek
cukor
1 csipet
őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér
100 g
olvasztott fehércsokoládé

Elkészítés
[caption id="attachment_12159130" align="aligncenter" width="853"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tésztához az olajat a tojásokkal és cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a sült sütőtököt is. A lisztet összeforgatjuk a fűszerekkel, a sóval és sütőporral, majd a tojásos masszához keverjük. Két formába osztjuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, átkeverjük és hűtőbe rakjuk felhasználásig. 
A tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fűszereket, megvárjuk míg kissé karamellizálódik a cukor és bevonja a tökmagokat (pár perc), majd sütőpapírra rakjuk. Az egyik kihűlt tortalapra kenjük a krém kicsit több mint felét, rárakjuk a másik lapot, körbekenjük a maradék krémmel. Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehércsokit és a torta tetejére kenjük, majd körbeszórjuk a pirított tökmaggal.

www.streetkitchen.hu

Ha már a létező összes sütőtökös sütit kipróbáltátok, akkor itt van egy olyan recept, amire soha nem fogtok ráunni. Ebbe a tortába került egy elképesztően finom mascarponés krém, a tetejére egy frankó fehércsokis díszítés, valamint egy kis karamellizált pirított tökmag is! Ha szeretnétek valami ütőset tenni az ünnepi asztalra, akkor ezzel próbálkozzatok!

Hozzávalók

1 db 18 cm átmérőjű tortához
A piskótához
400 g
sült sütőtök
250 g
liszt
1 csomag
sütőpor
1 csipet
1 csapott tk
őrölt fahéj
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
0.5 mk
őrölt gyömbér
0.5 mk
őrölt szerecsendió
100 g
barna cukor
100 g
cukor
2 db
120 ml
olaj
A krémhez
135 g
szobahőmérsékletű vaj
100 g
porcukor
400 g
mascarpone
1 mk
őrölt fahéj, gyömbér, szegfűszeg
A díszítéshez
1 nagy marék
tökmag
1 nagy ek
cukor
1 csipet
őrölt szegfűszeg, fahéj, szerecsendió, gyömbér
100 g
olvasztott fehércsokoládé
[caption id="attachment_12159130" align="aligncenter" width="853"]
Fotó: Szilágyi Nóri[/caption]A tésztához az olajat a tojásokkal és cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a sült sütőtököt is. A lisztet összeforgatjuk a fűszerekkel, a sóval és sütőporral, majd a tojásos masszához keverjük. Két formába osztjuk a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, átkeverjük és hűtőbe rakjuk felhasználásig. 
A tökmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fűszereket, megvárjuk míg kissé karamellizálódik a cukor és bevonja a tökmagokat (pár perc), majd sütőpapírra rakjuk. Az egyik kihűlt tortalapra kenjük a krém kicsit több mint felét, rárakjuk a másik lapot, körbekenjük a maradék krémmel. Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehércsokit és a torta tetejére kenjük, majd körbeszórjuk a pirított tökmaggal.

Ha tetszett az Életed legjobb sütőtökös tortája receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept