Az epres-mascarponés torta piskótájához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét magas fokozaton, habverővel elkezdjük kihabosítani. Ha már fehéredik, beleszórjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd habcsókszerű, nem túl törős, de szilárd habbá verjük.
A sárgáját szintén kihabosítjuk.
Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot, aztán hozzáadjuk a sót, majd két részletben a lisztet. Alaposan átkeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot, de ne is maradjanak benne csomók.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk a tésztát. Elkenjük az oldalán is, középen egy kis mélyedést hagyva, így nem lesz púpos a piskóta.
Berakjuk a 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 40 percre.
Miután megsült, kinyitjuk a készülék ajtaját, és így hagyjuk még 8-10 percig pihenni, majd kivesszük, megfordítjuk, és a sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni.
Körbevágjuk a forma mentén egy éles késsel, és leemeljük róla a formát. Ha esetleg nem egyenes a piskóta teteje, egy éles késsel kiigazítjuk, majd kettévágjuk.
A mascarponét stabilabb krémalappá habosítjuk magas fokozaton egy habverővel, majd hozzákeverjük a krémsajtot és a porcukrot is, és csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a krémet.
Az egyik piskótát egy tálra rakjuk, a szélére kb. 2,5 cm vastagságban krémet nyomunk, elkenjük karika alakban, a közepére pedig betöltjük az eperlekvárt.
Az 5 szem epret kisebb kockákra vágjuk, és a lekvárba dobáljuk, majd az egészet befedjük a piskóta másik felével.
A megmaradt krémmel körbekenjük a torta oldalát és tetejét, illetve ezzel díszítjük ki a tortát.
A maradék eperszemekkel tetszőlegesen befejezzük a torta díszítését, és legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, mielőtt szeletelnénk.
Epres-mascarponéstorta
Egyszerűen elkészíthető, kézügyességet különösképpen nem igénylő, elronthatatlan epertortarecept következik.
Ha egy mutatós, mégis házias desszertre vágysz, ez a torta telitalálat: a puha piskóta, a selymes mascarponés krém és az édes eper együttese garantáltan levesz a lábadról.
Hozzávalók
A piskótához
Az epres részhez
A krémhez
A díszítéshez
Elkészítés
Az epres-mascarponés torta piskótájához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét magas fokozaton, habverővel elkezdjük kihabosítani. Ha már fehéredik, beleszórjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd habcsókszerű, nem túl törős, de szilárd habbá verjük.
A sárgáját szintén kihabosítjuk.
Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot, aztán hozzáadjuk a sót, majd két részletben a lisztet. Alaposan átkeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot, de ne is maradjanak benne csomók.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk a tésztát. Elkenjük az oldalán is, középen egy kis mélyedést hagyva, így nem lesz púpos a piskóta.
Berakjuk a 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 40 percre.
Miután megsült, kinyitjuk a készülék ajtaját, és így hagyjuk még 8-10 percig pihenni, majd kivesszük, megfordítjuk, és a sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni.
Körbevágjuk a forma mentén egy éles késsel, és leemeljük róla a formát. Ha esetleg nem egyenes a piskóta teteje, egy éles késsel kiigazítjuk, majd kettévágjuk.
A mascarponét stabilabb krémalappá habosítjuk magas fokozaton egy habverővel, majd hozzákeverjük a krémsajtot és a porcukrot is, és csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a krémet.
Az egyik piskótát egy tálra rakjuk, a szélére kb. 2,5 cm vastagságban krémet nyomunk, elkenjük karika alakban, a közepére pedig betöltjük az eperlekvárt.
Az 5 szem epret kisebb kockákra vágjuk, és a lekvárba dobáljuk, majd az egészet befedjük a piskóta másik felével.
A megmaradt krémmel körbekenjük a torta oldalát és tetejét, illetve ezzel díszítjük ki a tortát.
A maradék eperszemekkel tetszőlegesen befejezzük a torta díszítését, és legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, mielőtt szeletelnénk.

Az epres-mascarponés torta a világ egyik legfinomabb tortája, de az a helyzet, hogy a többi világbajnok torta receptjét is ismerjük, és meg is osztjuk veletek! :)
Ha tetszett az Epres-mascarponés torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!