Fantasztikus desszertek

Epres-mascarponéstorta

Epres-mascarponés torta

Hozzávalók
kb. 180 g eperlekvár
A piskótához
6 db
tojás
(szoba-hőmérsékletű)
120 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(12 g-os kiszerelés)
1 csipet
130 g
finomliszt
Az epres részhez
5 szem
eper
A krémhez
500 g
mascarpone
125 g
krémsajt
70 g
porcukor
A díszítéshez
kb. 8 szem eper

Elkészítés
  1. Az epres-mascarponés torta piskótájához a tojásokat szétválasztjuk.

  2. A fehérjét magas fokozaton, habverővel elkezdjük kihabosítani. Ha már fehéredik, beleszórjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd habcsókszerű, nem túl törős, de szilárd habbá verjük. 

  3. A sárgáját szintén kihabosítjuk.

  4. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot, aztán hozzáadjuk a sót, majd két részletben a lisztet. Alaposan átkeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot, de ne is maradjanak benne csomók. 

  5. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk a tésztát. Elkenjük az oldalán is, középen egy kis mélyedést hagyva, így nem lesz púpos a piskóta.

  6. Berakjuk a 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 40 percre. 

  7. Miután megsült, kinyitjuk a készülék ajtaját, és így hagyjuk még 8-10 percig pihenni, majd kivesszük, megfordítjuk, és a sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni. 

  8. Körbevágjuk a forma mentén egy éles késsel, és leemeljük róla a formát. Ha esetleg nem egyenes a piskóta teteje, egy éles késsel kiigazítjuk, majd kettévágjuk.

  9. A mascarponét stabilabb krémalappá habosítjuk magas fokozaton egy habverővel, majd hozzákeverjük a krémsajtot és a porcukrot is, és csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a krémet.

  10. Az egyik piskótát egy tálra rakjuk, a szélére kb. 2,5 cm vastagságban krémet nyomunk, elkenjük karika alakban, a közepére pedig betöltjük az eperlekvárt.

  11. Az 5 szem epret kisebb kockákra vágjuk, és a lekvárba dobáljuk, majd az egészet befedjük a piskóta másik felével.

  12. A megmaradt krémmel körbekenjük a torta oldalát és tetejét, illetve ezzel díszítjük ki a tortát.

  13. A maradék eperszemekkel tetszőlegesen befejezzük a torta díszítését, és legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, mielőtt szeletelnénk.

www.streetkitchen.hu

Egyszerűen elkészíthető, kézügyességet különösképpen nem igénylő, elronthatatlan epertortarecept következik.

Ha egy mutatós, mégis házias desszertre vágysz, ez a torta telitalálat: a puha piskóta, a selymes mascarponés krém és az édes eper együttese garantáltan levesz a lábadról.

Hozzávalók

1 22 cm-es formához
kb. 180 g eperlekvár
A piskótához
6 db
tojás
(szoba-hőmérsékletű)
120 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(12 g-os kiszerelés)
1 csipet
130 g
finomliszt
Az epres részhez
5 szem
eper
A krémhez
500 g
mascarpone
125 g
krémsajt
70 g
porcukor
A díszítéshez
kb. 8 szem eper

Elkészítés

  1. Az epres-mascarponés torta piskótájához a tojásokat szétválasztjuk.

  2. A fehérjét magas fokozaton, habverővel elkezdjük kihabosítani. Ha már fehéredik, beleszórjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd habcsókszerű, nem túl törős, de szilárd habbá verjük. 

  3. A sárgáját szintén kihabosítjuk.

  4. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot, aztán hozzáadjuk a sót, majd két részletben a lisztet. Alaposan átkeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot, de ne is maradjanak benne csomók. 

  5. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk a tésztát. Elkenjük az oldalán is, középen egy kis mélyedést hagyva, így nem lesz púpos a piskóta.

  6. Berakjuk a 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 40 percre. 

  7. Miután megsült, kinyitjuk a készülék ajtaját, és így hagyjuk még 8-10 percig pihenni, majd kivesszük, megfordítjuk, és a sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni. 

  8. Körbevágjuk a forma mentén egy éles késsel, és leemeljük róla a formát. Ha esetleg nem egyenes a piskóta teteje, egy éles késsel kiigazítjuk, majd kettévágjuk.

  9. A mascarponét stabilabb krémalappá habosítjuk magas fokozaton egy habverővel, majd hozzákeverjük a krémsajtot és a porcukrot is, és csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a krémet.

  10. Az egyik piskótát egy tálra rakjuk, a szélére kb. 2,5 cm vastagságban krémet nyomunk, elkenjük karika alakban, a közepére pedig betöltjük az eperlekvárt.

  11. Az 5 szem epret kisebb kockákra vágjuk, és a lekvárba dobáljuk, majd az egészet befedjük a piskóta másik felével.

  12. A megmaradt krémmel körbekenjük a torta oldalát és tetejét, illetve ezzel díszítjük ki a tortát.

  13. A maradék eperszemekkel tetszőlegesen befejezzük a torta díszítését, és legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, mielőtt szeletelnénk.

Ha tetszett az Epres-mascarponés torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept