Fantasztikus desszertek

Epressajttorta

Epres sajttorta

Hozzávalók
200 g
zabkeksz
80 g
olvasztott vaj
400 g
mascarpone
100 g
tejföl
1 csipet
2 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
80 g
cukor
200 g
eper
1 db
citrom
2 ek
barna cukor
A díszítéshez
eper

Elkészítés
A zabkekszet egy késes aprítóban morzsás állagúra daráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és a tortaforma aljára nyomkodjuk. 180 fokon 5-6 percig sütjük az alapot. Az epret feldaraboljuk, a barna cukorral összeforraljuk. Nyomunk bele egy kevés citromlevet, majd egy krumplinyomóval pürésítjük az egészet  Egy nagyobb tálban összekeverjük a mascarponét, a tejfölt, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. [caption id="attachment_12161897" align="alignnone" width="1320"]
Epres sajttorta[/caption]Ezt a keveréket ráöntjük a kekszes alapra, a tetejére pedig pár kanál eperpürét pakolunk, és a egy villa segítségével elkeverjük. A tortaforma alját két réteg alufóliába csomagoljuk, egy tepsibe helyezzük, aminek az aljába vizet öntünk. 175 fokon, 40-45 percig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kiügyeskedjük a tortaformából, a tetejére pakoljuk az epret, és további 1 órán át hűtőben pihentetjük.Ha tetszett epres sajttorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

A sajttorta az egyik legjobb torta a világon, mert elronthatatlan és nagyon sokféleképpen variálható. Mutatunk egy epres verziót, ami gyorsan összedobható, és nagyon, de nagyon finom!

Hozzávalók

1 db 18 cm átmérőjű formához
200 g
zabkeksz
80 g
olvasztott vaj
400 g
mascarpone
100 g
tejföl
1 csipet
2 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor
80 g
cukor
200 g
eper
1 db
citrom
2 ek
barna cukor
A díszítéshez
eper
A zabkekszet egy késes aprítóban morzsás állagúra daráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és a tortaforma aljára nyomkodjuk. 180 fokon 5-6 percig sütjük az alapot. Az epret feldaraboljuk, a barna cukorral összeforraljuk. Nyomunk bele egy kevés citromlevet, majd egy krumplinyomóval pürésítjük az egészet  Egy nagyobb tálban összekeverjük a mascarponét, a tejfölt, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. [caption id="attachment_12161897" align="alignnone" width="1320"]
Epres sajttorta[/caption]Ezt a keveréket ráöntjük a kekszes alapra, a tetejére pedig pár kanál eperpürét pakolunk, és a egy villa segítségével elkeverjük. A tortaforma alját két réteg alufóliába csomagoljuk, egy tepsibe helyezzük, aminek az aljába vizet öntünk. 175 fokon, 40-45 percig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kiügyeskedjük a tortaformából, a tetejére pakoljuk az epret, és további 1 órán át hűtőben pihentetjük.Ha tetszett epres sajttorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az Epres sajttorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept