Egyserpenyős kaják

Erdeikolbászosjambalaya

Erdei kolbászos jambalaya

Hozzávalók
100 g
kenyérszalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
piros chili
100 g
füstölt kolbász
1 szál
újhagyma
1 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 db
babérlevél
1 tk
füstölt pirospaprika
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
só, bors
150 g
rizs
200 ml
víz

Elkészítés

Az erdei kolbászos jambalaya elkészítéséhez a szalonnát kb. 0,5 cm vastag, rusztikus szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben, magasabb lángon kipirítjuk a zsírját. Majd mehet a serpenyőbe a felkockázott vöröshagyma és a durvára vágott fokhagyma. Hozzádobjuk egészben a chilit, és a felkarikázott kolbászt is. Mikor a kolbász elkezdte kiengedni a zsírját, rádobjuk a karikákra vágott újhagymát és a tv-paprikát. Beledobjuk a babérleveleket és a füstölt paprikát is. Felöntjük a darabolt paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a rizst, majd a vizet.
Elkeverjük, lefedjük, és addig pároljuk, míg a rizs meg nem puhul, majd ehetjük is.

Erdei kolbászos jambalaya
Erdei kolbászos jambalaya (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több egyserpenyős kajára fáj a fogad? Rajtunk nem múlik, összegyűjtöttünk még három szuper receptet, amivel nem lesz sok dolgod, mégis nagyon korrekt ételeket tehetsz az asztalra!

Kelbimbós csirkemel

Maradékmentő pirított rizs baconnel

Zöldborsós csirkemáj

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Igen, megértem, hogy rizses lecsó vibe-ja van, de ez jambalaya haver. És mit kell tudnod a jambalayáról? Azt, hogy nem kell tudnod különösebben főzni, és betyáros lesz az eredmény.

Hozzávalók

2 főre
100 g
kenyérszalonna
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 db
piros chili
100 g
füstölt kolbász
1 szál
újhagyma
1 db
tv-paprika
(100 g/db)
1 db
babérlevél
1 tk
füstölt pirospaprika
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
só, bors
150 g
rizs
200 ml
víz

Az erdei kolbászos jambalaya elkészítéséhez a szalonnát kb. 0,5 cm vastag, rusztikus szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben, magasabb lángon kipirítjuk a zsírját. Majd mehet a serpenyőbe a felkockázott vöröshagyma és a durvára vágott fokhagyma. Hozzádobjuk egészben a chilit, és a felkarikázott kolbászt is. Mikor a kolbász elkezdte kiengedni a zsírját, rádobjuk a karikákra vágott újhagymát és a tv-paprikát. Beledobjuk a babérleveleket és a füstölt paprikát is. Felöntjük a darabolt paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a rizst, majd a vizet.
Elkeverjük, lefedjük, és addig pároljuk, míg a rizs meg nem puhul, majd ehetjük is.

Erdei kolbászos jambalaya
Erdei kolbászos jambalaya (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Még több egyserpenyős kajára fáj a fogad? Rajtunk nem múlik, összegyűjtöttünk még három szuper receptet, amivel nem lesz sok dolgod, mégis nagyon korrekt ételeket tehetsz az asztalra!

Kelbimbós csirkemel

Maradékmentő pirított rizs baconnel

Zöldborsós csirkemáj

Ha tetszett az Erdei kolbászos jambalaya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept