Az erőleves buggyantott tojással első lépéseként a marhacsontokat betesszük a 220 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt megsütjük őket.
Ezután egy nagyobb fazékba tesszük a megtisztított, egészben hagyott sárgarépával és fehérrépával, a karalábéval, a zellergumóval, a fokhagymával, a vöröshagymával, a megpucolt gyömbérrel, a borssal és a petrezselyemmel, majd felöntjük a vízzel és elkezdjük melegíteni.
Amíg felforr, egy tálban habverő segítségével összekeverjük a darált húst, a tojásfehérjét és a sűrített paradicsomot, majd amikor elkezdett forrni a leves, óvatosan a tetejére öntjük.
Fontos, hogy ne gyöngyözzön, hanem kissé forrjon a leves, hogy a tojást egyből összerántsa.
Sózzuk, és óvatosan forralva 4 órán át főzzük. Időnként a fazekat megfogva mozgassuk át a levest, hogy az aljáról jól össze tudja gyűjteni a derítés azt, amire nincs szükségünk, így gyönyörű áttetsző, aranyló leves lesz a végeredmény.
Amikor a leves megfőtt, a tetejéről egy lapátkanállal levesszük a derítést. Ezt sajnos nem tudjuk felhasználni, hiszen a tisztítás volt a fő szerepe.
Egy csipesszel kivesszük a levesből a csontokat és a zöldségeket, végül átszűrjük.
A buggyantott tojásokhoz egy kis lábas vizet forralunk, hozzáadjuk a sót és az ecetet, nem kell sajnálni, de azért túlzásba se essünk, majd a vízbe egyenként óvatosan belecsúsztatjuk a tojásokat. Kb. 3 percig főzzük, amíg a fehérje megköt, de a sárgája lágy marad.
Tálaláskor a zöldségeket tetszőleges formában mélytányérokba szedjük, majd felöntjük a levessel és ráhelyezzük a buggyantott tojást.
Erőlevesbuggyantotttojással
Az erőlevest semmiképp sem lehet azzal vádolni, hogy gyenge lenne!
Van abban valami zseniálisan megnyugtató, amikor egy tányér forró erőleves illata betölti a konyhát. Ez az a leves, ami mindig visszahozza az egyensúlyt – legyen szó egy hosszú napról vagy egy megfázásról. A buggyantott tojás pedig pont az a plusz, ami feldobja: lágy, krémes és tökéletesen illik a gazdag, ízes alapléhez. Egy kanál, és máris érzed, ahogy a forróság, a friss zöldségek és a selymes tojás együtt dolgoznak azon, hogy minden rendbe jöjjön.
Hozzávalók
A derítéshez
A buggyantott tojáshoz
Elkészítés
Az erőleves buggyantott tojással első lépéseként a marhacsontokat betesszük a 220 fokra előmelegített sütőbe, és 20 perc alatt megsütjük őket.
Ezután egy nagyobb fazékba tesszük a megtisztított, egészben hagyott sárgarépával és fehérrépával, a karalábéval, a zellergumóval, a fokhagymával, a vöröshagymával, a megpucolt gyömbérrel, a borssal és a petrezselyemmel, majd felöntjük a vízzel és elkezdjük melegíteni.
Amíg felforr, egy tálban habverő segítségével összekeverjük a darált húst, a tojásfehérjét és a sűrített paradicsomot, majd amikor elkezdett forrni a leves, óvatosan a tetejére öntjük.
Fontos, hogy ne gyöngyözzön, hanem kissé forrjon a leves, hogy a tojást egyből összerántsa.
Sózzuk, és óvatosan forralva 4 órán át főzzük. Időnként a fazekat megfogva mozgassuk át a levest, hogy az aljáról jól össze tudja gyűjteni a derítés azt, amire nincs szükségünk, így gyönyörű áttetsző, aranyló leves lesz a végeredmény.
Amikor a leves megfőtt, a tetejéről egy lapátkanállal levesszük a derítést. Ezt sajnos nem tudjuk felhasználni, hiszen a tisztítás volt a fő szerepe.
Egy csipesszel kivesszük a levesből a csontokat és a zöldségeket, végül átszűrjük.
A buggyantott tojásokhoz egy kis lábas vizet forralunk, hozzáadjuk a sót és az ecetet, nem kell sajnálni, de azért túlzásba se essünk, majd a vízbe egyenként óvatosan belecsúsztatjuk a tojásokat. Kb. 3 percig főzzük, amíg a fehérje megköt, de a sárgája lágy marad.
Tálaláskor a zöldségeket tetszőleges formában mélytányérokba szedjük, majd felöntjük a levessel és ráhelyezzük a buggyantott tojást.

Az erőleves akkor az igazi, ha nem spórolunk a jó alapanyagokkal: csontos húsból, friss zöldségekből, lassan főzve készül. A buggyantott tojás a tetején nemcsak látványban ad neki pluszt, hanem ízben is – egy kis fehérjés krémesség, ami minden kortyot kicsit igazi élménnyé tesz. Akár ebédre, akár vacsorára tálalod, ez a leves az egyik legjobb módja annak, hogy testileg-lelkileg újra feltöltődj.
Az erőleves buggyantott tojással főételnek is beillik. Ha cuccos leveseket keresel, jó helyen jársz!
Ha tetszett az erőleves buggyantott tojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!