Húsételek

Észak-Afrikalegjobbkajája:tagine-bankészültcsirke

Észak-Afrika legjobb kajája: tagine-ban készült csirke

Hozzávalók
50 g
Szponzor
vaj
3 ek
olaj
500 g
csirkemell
só, bors
1 csipet
őrölt szegfűszeg
1 csipet
szerecsendió
1 tk
őrölt kardamom
1 tk
őrölt mustármag
2 tk
görögszéna
0.5 tk
őrölt római kömény
1 tk
kurkuma
1 tk
őrölt koriander
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 cikk
sóban eltett citrom héja
1 db
paradicsom
1 marék
fekete olajbogyó
(magozott)
1 db
piros chili
400 g
konzerv csicseriborsó
200 g
bulgur
400 ml
víz
1 csokor
friss petrezselyem
(durvára vágva)
1 db
narancs

Elkészítés

Az olajon elkezdjük pirítani a felkockázott csirkemellet, rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát, a felaprított, sóban eltett citrom héját, a felkockázott paradicsomot, az olajbogyót, egy kevés chilit és a csicseriborsót. Az egészet jól összeforgatjuk.

Tagine-ban készült csirke

Hozzáadjuk a bulgurt és a vizet, megszórjuk petrezselyemmel, és lefedve 15 perc alatt megpároljuk. A legvégén belerakjuk a vajat, egy narancs héját, a felének a levét, és kész is.

www.streetkitchen.hu

Nem kell beparázni, ha nem tudjátok elsőre, mi is az a tagine, mert a videóból minden kiderül - főleg az, hogyan készül a világ egyik legjobb csirkés kajája!

Hozzávalók

4 főre
50 g
Szponzor
vaj
3 ek
olaj
500 g
csirkemell
só, bors
1 csipet
őrölt szegfűszeg
1 csipet
szerecsendió
1 tk
őrölt kardamom
1 tk
őrölt mustármag
2 tk
görögszéna
0.5 tk
őrölt római kömény
1 tk
kurkuma
1 tk
őrölt koriander
1 fej
hagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 cikk
sóban eltett citrom héja
1 db
paradicsom
1 marék
fekete olajbogyó
(magozott)
1 db
piros chili
400 g
konzerv csicseriborsó
200 g
bulgur
400 ml
víz
1 csokor
friss petrezselyem
(durvára vágva)
1 db
narancs

Az olajon elkezdjük pirítani a felkockázott csirkemellet, rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát, a felaprított, sóban eltett citrom héját, a felkockázott paradicsomot, az olajbogyót, egy kevés chilit és a csicseriborsót. Az egészet jól összeforgatjuk.

Tagine-ban készült csirke

Hozzáadjuk a bulgurt és a vizet, megszórjuk petrezselyemmel, és lefedve 15 perc alatt megpároljuk. A legvégén belerakjuk a vajat, egy narancs héját, a felének a levét, és kész is.

Ha tetszett az Észak-Afrika legjobb kajája: tagine-ban készült csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept