Húsételek

Extracsípősenchilada

Extra csípős enchilada

Hozzávalók
1 db
kaliforniai paprika
1 ek
étolaj
400 g
darált marhahús
1 ek
tacofűszer
3 db
bhut jolokia chili
(vagy amilyet bírtok)
4 db
tortillalap
200 g
trappista sajt
200 ml
passata
2 ek
csípős habaneroszósz
50 g
savanyított jalapeno

Elkészítés

Az extra csípős enchilada elkészítéséhez elsőként egy serpenyőben, nagy lángon lepirítjuk a kockára vágott paprikát egy kevés olajon, aztán rádobjuk a húst, és azt is lepirítjuk. Meghintjük a fűszerkeverékkel és sóval. Jöhet a chili, ami igazából szabad műfaj: mindenki válassza ki maga, hányszor és mennyire csípjen. :D (Amit én használok, az egy átlag chilikajálónak azért már üt.) Feldaraboljuk a buth jolokia chiliket és hozzárakjuk, viszont ezt nem hőkezeljük túl sokáig, mert akkor veszít az erejéből.

A tortillalapokra halmozzuk a húsos ragut, ráreszeljük a sajt felét, és felgöngyöljük úgy, hogy a végeit is behajtjuk. Mehetnek egy hőálló edénybe, ami pont akkora, hogy keresztben beleférnek. A passatát kikeverjük a habaneroszósszal, és nyakon öntjük vele a tekercseinket, aztán a tetejére mehet reszelve a maradék sajt és a jalapenokarikák. 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, ameddig meg nem pirul a teteje, és kész is az extra csípős enchilada.

extra-csipos-enchilada
Extra csípős enchilada (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 15 perc

www.streetkitchen.hu

Imádom a chilit bármilyen formában, és már a hardcore csípősek is lecsúsznak, úgyhogy most mutatok egy nagyon vagány receptet, amitől fixen ti is rákaptok!

Hozzávalók

2 főre
1 db
kaliforniai paprika
1 ek
étolaj
400 g
darált marhahús
1 ek
tacofűszer
3 db
bhut jolokia chili
(vagy amilyet bírtok)
4 db
tortillalap
200 g
trappista sajt
200 ml
passata
2 ek
csípős habaneroszósz
50 g
savanyított jalapeno

Az extra csípős enchilada elkészítéséhez elsőként egy serpenyőben, nagy lángon lepirítjuk a kockára vágott paprikát egy kevés olajon, aztán rádobjuk a húst, és azt is lepirítjuk. Meghintjük a fűszerkeverékkel és sóval. Jöhet a chili, ami igazából szabad műfaj: mindenki válassza ki maga, hányszor és mennyire csípjen. :D (Amit én használok, az egy átlag chilikajálónak azért már üt.) Feldaraboljuk a buth jolokia chiliket és hozzárakjuk, viszont ezt nem hőkezeljük túl sokáig, mert akkor veszít az erejéből.

A tortillalapokra halmozzuk a húsos ragut, ráreszeljük a sajt felét, és felgöngyöljük úgy, hogy a végeit is behajtjuk. Mehetnek egy hőálló edénybe, ami pont akkora, hogy keresztben beleférnek. A passatát kikeverjük a habaneroszósszal, és nyakon öntjük vele a tekercseinket, aztán a tetejére mehet reszelve a maradék sajt és a jalapenokarikák. 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, ameddig meg nem pirul a teteje, és kész is az extra csípős enchilada.

extra-csipos-enchilada
Extra csípős enchilada (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: kb. 15 perc

Ha tetszett az Extra csípős enchilada receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept