Az extra csípős enchilada elkészítéséhez elsőként egy serpenyőben, nagy lángon lepirítjuk a kockára vágott paprikát egy kevés olajon, aztán rádobjuk a húst, és azt is lepirítjuk. Meghintjük a fűszerkeverékkel és sóval. Jöhet a chili, ami igazából szabad műfaj: mindenki válassza ki maga, hányszor és mennyire csípjen. :D (Amit én használok, az egy átlag chilikajálónak azért már üt.) Feldaraboljuk a buth jolokia chiliket és hozzárakjuk, viszont ezt nem hőkezeljük túl sokáig, mert akkor veszít az erejéből.
A tortillalapokra halmozzuk a húsos ragut, ráreszeljük a sajt felét, és felgöngyöljük úgy, hogy a végeit is behajtjuk. Mehetnek egy hőálló edénybe, ami pont akkora, hogy keresztben beleférnek. A passatát kikeverjük a habaneroszósszal, és nyakon öntjük vele a tekercseinket, aztán a tetejére mehet reszelve a maradék sajt és a jalapenokarikák. 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, ameddig meg nem pirul a teteje, és kész is az extra csípős enchilada.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: kb. 15 perc