Tészták

Fagyasztóürítőtésztásegytálétel

Fagyasztóürítő tésztás egytálétel

Hozzávalók
3 ek
étolaj
4 gerezd
fokhagyma
400 g
fusilli
800 ml
zöldségalaplé
200 g
fagyasztott zöldbab
200 g
fagyasztott brokkoli
200 g
fagyasztott zöldborsó
200 g
fagyasztott bébispenót
100 g
fagyasztott petrezselyem
100 g
parmezán
só, bors
1 db
citrom
400 ml
habtejszín

Elkészítés

A fagyasztóürítő tésztás egytálétel elkészítésének első lépéseként egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat melegítünk, majd belereszeljük a fokhagymát és felöntjük a tejszínnel. Beledobjuk a tésztát, és felöntjük az alaplével is. Mikor a tészta félpuhára főtt, beledobjuk a mirelit zöldségeket és a petrezselymet, majd alaposan elkeverjük és készre főzzük. Amikor megpuhult a tészta, hozzáreszeljük a parmezánt, majd sóval, borssal és a citrom kifacsart levével ízesítjük. 

fagyasztourito-tesztas-egytaletel
Fagyasztóürítő tésztás egytálétel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Az ételpazarlás korunk egyik jelentős társadalmi problémája. Szerencsére mostanra rengeteg módszer van arra, hogy a kissé állott, de még nem romlott ételeknek adjunk egy második esélyt. Ha ötleteket kerestek, hogyan tudnátok felturbózni a hűtőben álló fogásokat, akkor ezeket a trükköket is érdemes lehet csekkolonotok:

Sajtos pogácsa maradék édesburgonya-püréből

Szuperzöld citrusos saláta zellerszárral és házi krutonnal

Így mentsük meg a kenyeret, hogy ne végezze a kukában!

Tejszínes-csirkés rakott tészta maradék tésztából

www.streetkitchen.hu

A Fenntartható receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ez a kaja úgy született meg, hogy körbenéztem az SK bázison a fagyasztókban, és elővettem az összes zöldséget, amit találtam. A hűtőben mindig van egy kis parmezán és tejszín, a polcokon pedig bármikor találni egy kis tésztát. Hogy mosogatni se kelljen sokat, egy nagyobb serpenyőben főztem meg ezt a brutál jó pastát.

Hozzávalók

4 főre
3 ek
étolaj
4 gerezd
fokhagyma
400 g
fusilli
800 ml
zöldségalaplé
200 g
fagyasztott zöldbab
200 g
fagyasztott brokkoli
200 g
fagyasztott zöldborsó
200 g
fagyasztott bébispenót
100 g
fagyasztott petrezselyem
100 g
parmezán
só, bors
1 db
citrom
400 ml
habtejszín

A fagyasztóürítő tésztás egytálétel elkészítésének első lépéseként egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat melegítünk, majd belereszeljük a fokhagymát és felöntjük a tejszínnel. Beledobjuk a tésztát, és felöntjük az alaplével is. Mikor a tészta félpuhára főtt, beledobjuk a mirelit zöldségeket és a petrezselymet, majd alaposan elkeverjük és készre főzzük. Amikor megpuhult a tészta, hozzáreszeljük a parmezánt, majd sóval, borssal és a citrom kifacsart levével ízesítjük. 

fagyasztourito-tesztas-egytaletel
Fagyasztóürítő tésztás egytálétel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Az ételpazarlás korunk egyik jelentős társadalmi problémája. Szerencsére mostanra rengeteg módszer van arra, hogy a kissé állott, de még nem romlott ételeknek adjunk egy második esélyt. Ha ötleteket kerestek, hogyan tudnátok felturbózni a hűtőben álló fogásokat, akkor ezeket a trükköket is érdemes lehet csekkolonotok:

Sajtos pogácsa maradék édesburgonya-püréből

Szuperzöld citrusos saláta zellerszárral és házi krutonnal

Így mentsük meg a kenyeret, hogy ne végezze a kukában!

Tejszínes-csirkés rakott tészta maradék tésztából

Ha tetszett a Fagyasztóürítő tésztás egytálétel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept