Őszi receptek

Fahéjasszilvássüti

Fahéjas szilvás süti
Fahéjas szilvás süti

Hozzávalók
450 g
finomliszt
300 g
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 csipet
2 db
tojás
200 ml
étolaj
300 ml
tej
300 g
szilva
1 tk
őrölt fahéj
A tetejére
1 ek
porcukor

Elkészítés
  1. A hozzávalókat a szilva és a fahéj kivételével összedolgozzuk egy homogén masszává, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 

  2. A szilvát kimagozzuk, felcikkezzük és összekeverjük a fahéjjal. 

  3. A tészta tetejére pakoljuk a szilvacikkeket, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

  4. Kicsit pihentetjük, majd felkockázzuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz
A Szilvás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Könnyed, mégis telt ízű desszert, ami nem tolakodóan édes, így azoknak is bejön, akik nem rajonganak a cukorbombákért. Ráadásul kávé, tea, egy pohár tej vagy akár egy kis vaníliás joghurt mellé is szuper választás.

A fahéjas szilvás süti maga az őszi hangulat egy tepsiben: illatos, puha, gyümölcsös és épp annyira édes, hogy ne lehessen megállni egy szeletnél. A szilva savanykás-édes karaktere tökéletesen harmonizál a meleg fűszerekkel, főleg a fahéjjal, de akár egy csipet szegfűszeg vagy gyömbér is mehet bele, ha még rétegezettebb ízekre vágysz.

Mivel nem túl édes, reggelinek is megállja a helyét egy jó kávé vagy tea mellé, de desszertként egy gombóc vaníliafagyival is hibátlan. Ha előre sütnéd, jól zárható dobozban 2-3 napig eláll, és másnapra még puhább lesz. A szilva, a fahéj és a puha tészta hármasa egyértelműen az a kombináció, amire bármikor vissza fogsz térni.

Hozzávalók

1 db 22x30 cm-es tepsihez
450 g
finomliszt
300 g
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 csipet
2 db
tojás
200 ml
étolaj
300 ml
tej
300 g
szilva
1 tk
őrölt fahéj
A tetejére
1 ek
porcukor

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a szilva és a fahéj kivételével összedolgozzuk egy homogén masszává, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 

  2. A szilvát kimagozzuk, felcikkezzük és összekeverjük a fahéjjal. 

  3. A tészta tetejére pakoljuk a szilvacikkeket, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

  4. Kicsit pihentetjük, majd felkockázzuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Fahéjas szilvás süti
Fahéjas szilvás süti (Fotó: Street Kitchen)

A szilva nemcsak finom, hanem igazi szupersztár, ha a tápanyagokról és élettani hatásokról van szó. Először is: rostban gazdag, így segíti az emésztést, és jól jön, ha kicsit lassabb napja van a gyomornak. Tele van antioxidánsokkal, például polifenolokkal, amelyek hozzájárulnak a sejtek védelméhez, és segíthetnek csökkenteni a gyulladást a szervezetben.

A szilva C- és K-vitaminban, valamint káliumban is bővelkedik, utóbbi különösen fontos a szív egészsége szempontjából. Emellett alacsony a glikémiás indexe, vagyis nem dobja meg hirtelen a vércukorszintet – így nemcsak süteményben, de önmagában is jó választás lehet nasinak.

És hát valljuk be: a szaftos, kissé fanyar, mégis édes íze fantasztikusan működik süteményekben, húsok mellé, lekvárban, szószban, vagy akár csak frissen, egy szelet sajttal. Ősz végére szinte kötelező alapanyag, amiből érdemes betárazni, amíg még tart a szezon.

Ha a fahéjas szilvás süti mellett más őszi desszertre is vágysz, akkor ezeket ajánljuk:

Sütőtökös brownie

Fügés-kakaós teljes kiőrlésű loaf

Mákos-szilvás kelt lepény

Ha tetszett a fahéjas szilvás süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése