A falafel sub falafeljéhez a csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk. (Higgyétek el, ez a recept nem működik konzervvel, szóval ezt a lépést muszáj megcsinálni.)
Reggel le is lehet szűrni a csicserit, és mehet a késes aprítóba a hagymával, a fokhagymával, a római köménnyel, a petrezselyemmel és a szódabikarbónával együtt. Sózzuk, hozzácsorgatjuk a kókuszolajat is, aztán mehet a zúzás. Addig aprítjuk, amíg egy darabos masszává össze nem áll. Golflabdánál kicsit kisebb méretű gombócokat gyúrunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
A paradicsomlekvárhoz először egy tányérba reszeljük az egyik narancs héját (hogy ne a kifacsart héjakat kelljen még a végén reszelgetni), és ezt félretesszük. A narancsok levét kifacsarjuk egy gyorsforralóba, mehet rá a darabolt paradicsom, és közepes lángon 25 percet rotyogtatjuk, vagy amíg be nem koncentrálódik. Ha megvan, még melegen összekeverjük az édesítővel és a narancs héjával, és kész is.
A kápiát 1 cm-es széles csíkokra vágjuk, egy forró serpenyőben lepirítjuk a kókuszolajon, és kezdődhet is a szendvics összeállítása. Félbevágjuk a bagetteket, az alját megkenjük paradicsomlekvárral, aztán jöhet rá a falafel, a sült paprika, és végül morzsolunk rá egy kevés fetát is. A bagettek tetejével zárjuk a sort.

- Elkészítési idő: 50 perc
- Áztatási idő: 1 éjszaka