Vega kaják

Falafelsubnarancsosparadicsomlekvárral

Falafel sub narancsos paradicsomlekvárral

Hozzávalók
200 g
száraz csicseriborsó
0.5 fej
vöröshagyma
(160 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2 tk
őrölt római kömény
1 csokor
petrezselyem
1 tk
szódabikarbóna
1 ek
kókuszolaj
A lekvárhoz
2 db
narancs
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1 tk
eritrit
Az összeállításhoz
2 db
kápia paprika
1 ek
kókuszolaj
2 db
teljes kiőrlésű bagett
(250 g/db)
50 g
feta sajt

Elkészítés

A falafel sub falafeljéhez a csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk. (Higgyétek el, ez a recept nem működik konzervvel, szóval ezt a lépést muszáj megcsinálni.)

Reggel le is lehet szűrni a csicserit, és mehet a késes aprítóba a hagymával, a fokhagymával, a római köménnyel, a petrezselyemmel és a szódabikarbónával együtt. Sózzuk, hozzácsorgatjuk a kókuszolajat is, aztán mehet a zúzás. Addig aprítjuk, amíg egy darabos masszává össze nem áll. Golflabdánál kicsit kisebb méretű gombócokat gyúrunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.

A paradicsomlekvárhoz először egy tányérba reszeljük az egyik narancs héját (hogy ne a kifacsart héjakat kelljen még a végén reszelgetni), és ezt félretesszük. A narancsok levét kifacsarjuk egy gyorsforralóba, mehet rá a darabolt paradicsom, és közepes lángon 25 percet rotyogtatjuk, vagy amíg be nem koncentrálódik. Ha megvan, még melegen összekeverjük az édesítővel és a narancs héjával, és kész is.

A kápiát 1 cm-es széles csíkokra vágjuk, egy forró serpenyőben lepirítjuk a kókuszolajon,  és kezdődhet is a szendvics összeállítása. Félbevágjuk a bagetteket, az alját megkenjük paradicsomlekvárral, aztán jöhet rá a falafel, a sült paprika, és végül morzsolunk rá egy kevés fetát is. A bagettek tetejével zárjuk a sort.

falafel-sub-narancsos-paradicsomlekvarral-3
Falafel sub narancsos paradicsomlekvárral (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Áztatási idő: 1 éjszaka

www.streetkitchen.hu

A meatball sub fixen sokatoknak ismerős, az SK oldalán is találtok hozzá pár receptet. És az megvan, hogy ugyanolyan király, sőt talán egy kicsit még menőbb szendót lehet összedobni falafelből, ami egyszerre vega és fitt is?

Hozzávalók

2 főre
200 g
száraz csicseriborsó
0.5 fej
vöröshagyma
(160 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
2 tk
őrölt római kömény
1 csokor
petrezselyem
1 tk
szódabikarbóna
1 ek
kókuszolaj
A lekvárhoz
2 db
narancs
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1 tk
eritrit
Az összeállításhoz
2 db
kápia paprika
1 ek
kókuszolaj
2 db
teljes kiőrlésű bagett
(250 g/db)
50 g
feta sajt

A falafel sub falafeljéhez a csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk. (Higgyétek el, ez a recept nem működik konzervvel, szóval ezt a lépést muszáj megcsinálni.)

Reggel le is lehet szűrni a csicserit, és mehet a késes aprítóba a hagymával, a fokhagymával, a római köménnyel, a petrezselyemmel és a szódabikarbónával együtt. Sózzuk, hozzácsorgatjuk a kókuszolajat is, aztán mehet a zúzás. Addig aprítjuk, amíg egy darabos masszává össze nem áll. Golflabdánál kicsit kisebb méretű gombócokat gyúrunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.

A paradicsomlekvárhoz először egy tányérba reszeljük az egyik narancs héját (hogy ne a kifacsart héjakat kelljen még a végén reszelgetni), és ezt félretesszük. A narancsok levét kifacsarjuk egy gyorsforralóba, mehet rá a darabolt paradicsom, és közepes lángon 25 percet rotyogtatjuk, vagy amíg be nem koncentrálódik. Ha megvan, még melegen összekeverjük az édesítővel és a narancs héjával, és kész is.

A kápiát 1 cm-es széles csíkokra vágjuk, egy forró serpenyőben lepirítjuk a kókuszolajon,  és kezdődhet is a szendvics összeállítása. Félbevágjuk a bagetteket, az alját megkenjük paradicsomlekvárral, aztán jöhet rá a falafel, a sült paprika, és végül morzsolunk rá egy kevés fetát is. A bagettek tetejével zárjuk a sort.

falafel-sub-narancsos-paradicsomlekvarral-3
Falafel sub narancsos paradicsomlekvárral (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Áztatási idő: 1 éjszaka

Ha tetszett a Falafel sub narancsos paradicsomlekvárral receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept