Fantasztikus desszertek

Falusitúróslepény

Falusi túrós lepény

Hozzávalók
A tésztához
400 g
finomliszt
200 ml
tej
30 g
friss élesztő
1 tk
kristálycukor
50 g
zsír
1 db
tojás
1 csipet
A krémhez
300 g
burgonya
(tisztított súly)
750 g
túró
250 g
tejföl
2 db
tojás
80 g
porcukor
2 csokor
friss kapor

Elkészítés

A tésztához a lisztet a tejjel, az élesztővel, a cukorral, a zsírral és a tojással egy tálba tesszük, majd elkezdjük dagasztani. Hozzáadjuk a sót és 10 perc dagasztás után letakarjuk, majd kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. 

A krémhez a tisztított burgonyát 3 cm-es darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük és kihűtjük. A túrót a tejföllel, a tört krumplival, a tojásokkal, a cukorral és a finomra vágott kaporral összedolgozzuk.

A megkelt tésztát egy zsírpapírral bélelt tepsire egyengetjük, majd ráöntjük a túrós masszát, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük és tálaljuk.  

Falusi túrós lepény
Falusi túrós lepény (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 45 perc

A lepények a legkirályabb kaják egyikei! Laktatóak, könnyen elkészíthetők és ezerféleképp variálhatók. Ha te is egyetértesz, akkor ezek a receptek is érdekelhetnek a falusi túrós lepény mellett:

Köleslepény, a gluténmentes töki pompos

A világ legkirályabb frittatája

Marhahúsos krumplilepény

www.streetkitchen.hu

Egyszerre édes és kapros. És baromi jól harmonizál ez így együtt. Szóval ha bírod a kaprot is és az édes túrót is, akkor ezt tuti imádni fogod.

Hozzávalók

1 20x30 cm-es tepsihez
A tésztához
400 g
finomliszt
200 ml
tej
30 g
friss élesztő
1 tk
kristálycukor
50 g
zsír
1 db
tojás
1 csipet
A krémhez
300 g
burgonya
(tisztított súly)
750 g
túró
250 g
tejföl
2 db
tojás
80 g
porcukor
2 csokor
friss kapor

A tésztához a lisztet a tejjel, az élesztővel, a cukorral, a zsírral és a tojással egy tálba tesszük, majd elkezdjük dagasztani. Hozzáadjuk a sót és 10 perc dagasztás után letakarjuk, majd kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. 

A krémhez a tisztított burgonyát 3 cm-es darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük és kihűtjük. A túrót a tejföllel, a tört krumplival, a tojásokkal, a cukorral és a finomra vágott kaporral összedolgozzuk.

A megkelt tésztát egy zsírpapírral bélelt tepsire egyengetjük, majd ráöntjük a túrós masszát, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük és tálaljuk.  

Falusi túrós lepény
Falusi túrós lepény (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 1 óra
  • Sütési idő: 45 perc

A lepények a legkirályabb kaják egyikei! Laktatóak, könnyen elkészíthetők és ezerféleképp variálhatók. Ha te is egyetértesz, akkor ezek a receptek is érdekelhetnek a falusi túrós lepény mellett:

Köleslepény, a gluténmentes töki pompos

A világ legkirályabb frittatája

Marhahúsos krumplilepény

Ha tetszett a Falusi túrós lepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept