A tésztához a lisztet a tejjel, az élesztővel, a cukorral, a zsírral és a tojással egy tálba tesszük, majd elkezdjük dagasztani. Hozzáadjuk a sót és 10 perc dagasztás után letakarjuk, majd kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A krémhez a tisztított burgonyát 3 cm-es darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük és kihűtjük. A túrót a tejföllel, a tört krumplival, a tojásokkal, a cukorral és a finomra vágott kaporral összedolgozzuk.
A megkelt tésztát egy zsírpapírral bélelt tepsire egyengetjük, majd ráöntjük a túrós masszát, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük és tálaljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: 1 óra
- Sütési idő: 45 perc
A lepények a legkirályabb kaják egyikei! Laktatóak, könnyen elkészíthetők és ezerféleképp variálhatók. Ha te is egyetértesz, akkor ezek a receptek is érdekelhetnek a falusi túrós lepény mellett:
Köleslepény, a gluténmentes töki pompos