Hirdetés

Köleslepény, a gluténmentes töki pompos

Hozzávalók

6 - 8
lepényhez
+
300 g köles
2 db krumpli
só, bors
3 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem

A feltéthez

400 g tejföl
2 fej lilahagyma
300 g bacon
1 csokor petrezselyem
Hirdetés

Köleslepény, a gluténmentes töki pompos

A köles szerintem egy méltatlanul elhanyagolt alapanyag, pedig nagyon egészséges, és méghozzá gluténmentes is! Ezt a köleslepényt szerettem volna kicsit töki pompos-szerűre készíteni, amit a gluténérzékenyek és a diétázók is bátran ehetnek! :)
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
lepényhez
+
300 g köles
2 db krumpli
só, bors
3 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem

A feltéthez

400 g tejföl
2 fej lilahagyma
300 g bacon
1 csokor petrezselyem

A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A krumplit nagyobb kockákra vágjuk és szintén megfőzzük. Ha a köles kihűlt, belekeverjük a tojásokat, és belenyomjuk a főtt krumplit is. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe, 1,5 centi vastag, tenyérnyi lepényeket formázunk a masszából. 170 fokos sütőben 35-40 percig sütjük őket. Közben a bacont száraz serpenyőben megpirítjuk.

Ha a köleslepény kisült, hagyjuk kicsit kihűlni, majd megkenjük a tejföllel és megszórjuk a pirított baconnel, szeletelt lilahagymával és a felaprított petrezselyemmel.

Ha tetszett a köleslepény receptje,  csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások