Hozzávalók
- 4 db alma
- 100 g vaj
- 3 ek barna cukor
- 2 ek mazsola
- 1 ek kandírozott narancshéj
- 1 marék apróra vágott dió
- 2 ek aszalt vörösáfonya
- 4 db tejkaramella
- 4 db fahéjrúd
Vajkaramellával töltött sült alma
Hozzávalók
- 4 db alma
- 100 g vaj
- 3 ek barna cukor
- 2 ek mazsola
- 1 ek kandírozott narancshéj
- 1 marék apróra vágott dió
- 2 ek aszalt vörösáfonya
- 4 db tejkaramella
- 4 db fahéjrúd
Az almák belsejét karalábévájóval kivágjuk és kis üreget alakítunk ki a tölteléknek. A vajat kikeverjük a cukorral, mazsolával, kandírozott narancshéjjal, dióval és vörösáfonyával és ezt a tölteléket az almák belsejébe kanalazzuk. Mindegyik közepébe 1-1 karamellát és fahéjrudat szúrunk és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket.