Fantasztikus desszertek

Fantasztikusmézeskalácstorta

Fantasztikus mézeskalácstorta
Fantasztikus mézeskalácstorta

Hozzávalók
A tésztához
240 g
liszt
1 csipet
1 nagy tk
őrölt fahéj
2 csipet
őrölt szegfűszeg
2 csipet
őrölt szerecsendió
2 csipet
őrölt gyömbér
1 db
citrom reszelt héja
1 db
narancs reszelt héja
80 g
puha vaj
100 g
kristálycukor
50 g
méz
60 g
barna cukor
2 db
tojás
120 ml
tej
A krémhez
200 g
vaj
130 g
porcukor
400 g
mascarpone
100 g
olvasztott fehércsokoládé
A díszítéshez
mézeskalács
porcukor

Elkészítés

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, fűszerekkel, citrom és narancs reszelt héjával. A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a mézet, tojásokat, végül a tejet. A lisztes keveréket beleszórjuk a tojásos masszába, jól átkeverjük és 3 db 18 cm-es, sütőpapíros formába öntjük (ha nincs 3 formánk 2-ben is megsüthetjük, vagy egy 24 cm-es formában, kihűlés után kettévágva használjuk) és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük a lapokat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e.

A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzácsorgatjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehércsokoládét, végül összekeverjük a mascarponéval. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel, úgy, hogy maradjon a torta bevonásához is belőle. A tortát körbekenjük a krémmel és mézeskalácsokkal díszítjük.

www.streetkitchen.hu

A Karácsonyi receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

A bejgli és a zserbó mellett a mézeskalács a harmadik dolog ami mindenkinél készül karácsonykor. Na de mi van ha azt mondjuk, hogy idén csavarjatok egyet rajta és készítsetek mézeskalácstortát?! Karácsonyi fűszerek, fehércsokis krém és mézeskalács egy sütiben...kell ennél több?:)

Hozzávalók

1 db 18 cm átmérőjű tortához
A tésztához
240 g
liszt
1 csipet
1 nagy tk
őrölt fahéj
2 csipet
őrölt szegfűszeg
2 csipet
őrölt szerecsendió
2 csipet
őrölt gyömbér
1 db
citrom reszelt héja
1 db
narancs reszelt héja
80 g
puha vaj
100 g
kristálycukor
50 g
méz
60 g
barna cukor
2 db
tojás
120 ml
tej
A krémhez
200 g
vaj
130 g
porcukor
400 g
mascarpone
100 g
olvasztott fehércsokoládé
A díszítéshez
mézeskalács
porcukor

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, fűszerekkel, citrom és narancs reszelt héjával. A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a mézet, tojásokat, végül a tejet. A lisztes keveréket beleszórjuk a tojásos masszába, jól átkeverjük és 3 db 18 cm-es, sütőpapíros formába öntjük (ha nincs 3 formánk 2-ben is megsüthetjük, vagy egy 24 cm-es formában, kihűlés után kettévágva használjuk) és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük a lapokat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e.

A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzácsorgatjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehércsokoládét, végül összekeverjük a mascarponéval. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel, úgy, hogy maradjon a torta bevonásához is belőle. A tortát körbekenjük a krémmel és mézeskalácsokkal díszítjük.

Ha tetszett a fantasztikus mézeskalácstorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése
    Fantasztikus mézeskalácstorta | Street Kitchen