
A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, fűszerekkel, citrom és narancs reszelt héjával. A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a mézet, tojásokat, végül a tejet. A lisztes keveréket beleszórjuk a tojásos masszába, jól átkeverjük és 3 db 18 cm-es, sütőpapíros formába öntjük (ha nincs 3 formánk 2-ben is megsüthetjük, vagy egy 24 cm-es formában, kihűlés után kettévágva használjuk) és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük a lapokat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e.

A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzácsorgatjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehércsokoládét, végül összekeverjük a mascarponéval. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel, úgy, hogy maradjon a torta bevonásához is belőle. A tortát körbekenjük a krémmel és mézeskalácsokkal díszítjük.




