Vendégváró

Fasírtgolyósfalatkák

Fasírtgolyós falatkák

Hozzávalók
1 db
zsemle
500 g
darált sertéshús
1 db
tojás
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
só, bors
1 mk
őrölt kömény
2 tk
őrölt fűszerpaprika
100 g
panírmorzsa
bő étolaj a sütéshez
Az összeállításhoz
5 db
kifli
6 db
csemegeuborka
(6-9 cm-es)
300 g
reszelt edami sajt
2 ek
daráltpaprika-krém
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
10 cm-es
nyársak vagy hurkapálcák

Elkészítés

A fasírtgolyós falatkák minden buliban a legnépszerűbb vendégvárók közé tartoznak, nem is véletlenül. Mutatjuk, hogyan készül!

A zsemlét vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát. A darált húshoz adjuk a tojást, a nagyon finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a kinyomkodott, apróra vágott zsemlét, a frissen aprított petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük köménnyel, fűszerpaprikával. 

Alaposan összedolgozzuk, és kb. 30 g-os kis gombócokat formázunk a masszából, amiket megforgatunk a morzsában, majd bő, kb. 170 fokra melegített olajban, 2-3 perc alatt kisütjük.

A kifliket kb. 1,5 cm-es, az uborkákat vékony karikákra vágjuk. A kifliket megszórjuk a reszelt sajttal, ráhelyezzük a fasírtgolyókat, egy karika uborkát, nyomunk rá egy pötty daráltpaprika-krémet, pár szelet vékony félfőre vágott lila hagymát, és egy nyárs vagy hurkapálca segítségével átszúrjuk. Tányérokra pakoljuk és el is készültünk.

Fasírtgolyós falatkák
Fasírtgolyós falatkák (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 

Vannak ám még vendégváróink, csekkoljátok!

Sajtos-kolbászos vendégváró falatok

Kardamomos-kakaós csavart

Parasztos krumplis pogácsa

www.streetkitchen.hu

Szerintem nincs szem, ami egy buliban ne látott volna ilyen pofonegyszerű, retró fasírtgolyós falatkát. Az isteni fasírtnak köszönhetően úgy fognak elkopni a buli hevében, mint a Forma 1-es autók abroncsai egy rossz gumiválasztás alkalmával.

Hozzávalók

4 főre
1 db
zsemle
500 g
darált sertéshús
1 db
tojás
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
3 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
só, bors
1 mk
őrölt kömény
2 tk
őrölt fűszerpaprika
100 g
panírmorzsa
bő étolaj a sütéshez
Az összeállításhoz
5 db
kifli
6 db
csemegeuborka
(6-9 cm-es)
300 g
reszelt edami sajt
2 ek
daráltpaprika-krém
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
10 cm-es
nyársak vagy hurkapálcák

A fasírtgolyós falatkák minden buliban a legnépszerűbb vendégvárók közé tartoznak, nem is véletlenül. Mutatjuk, hogyan készül!

A zsemlét vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát. A darált húshoz adjuk a tojást, a nagyon finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a kinyomkodott, apróra vágott zsemlét, a frissen aprított petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük köménnyel, fűszerpaprikával. 

Alaposan összedolgozzuk, és kb. 30 g-os kis gombócokat formázunk a masszából, amiket megforgatunk a morzsában, majd bő, kb. 170 fokra melegített olajban, 2-3 perc alatt kisütjük.

A kifliket kb. 1,5 cm-es, az uborkákat vékony karikákra vágjuk. A kifliket megszórjuk a reszelt sajttal, ráhelyezzük a fasírtgolyókat, egy karika uborkát, nyomunk rá egy pötty daráltpaprika-krémet, pár szelet vékony félfőre vágott lila hagymát, és egy nyárs vagy hurkapálca segítségével átszúrjuk. Tányérokra pakoljuk és el is készültünk.

Fasírtgolyós falatkák
Fasírtgolyós falatkák (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra 

Vannak ám még vendégváróink, csekkoljátok!

Sajtos-kolbászos vendégváró falatok

Kardamomos-kakaós csavart

Parasztos krumplis pogácsa

Ha tetszett a Fasírtgolyós falatkák receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept