A málnához reszeljük a citromhéjat, belefacsarjuk a citromlevet, és összekeverjük a befőzőcukorral. Átkeverjük, felforraljuk, majd forrástól számítva 4-5 percig főzzük. A végén belekeverjük az apróra vágott bazsalikomlevelet és a csokit is. Sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan rácsavarjuk a tetőket, és készen is vagyunk.
A málnalekvár önmagában is csudaklassz, de ha megbolondítjuk egy kevés fehér csokival és még néhány bazsalikomlevél is kerül bele, na akkor tuti siker lesz. ;)
Hozzávalók
2 üveghez
600 g
málna
0.5 db
citrom héja és leve
200 g
3:1 befőzőcukor
12 db
bazsalikomlevél
80 g
fehér csokoládé
A málnához reszeljük a citromhéjat, belefacsarjuk a citromlevet, és összekeverjük a befőzőcukorral. Átkeverjük, felforraljuk, majd forrástól számítva 4-5 percig főzzük. A végén belekeverjük az apróra vágott bazsalikomlevelet és a csokit is. Sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan rácsavarjuk a tetőket, és készen is vagyunk.
Fehércsokis málnalekvár
Ha tetszett a Fehér csokis málnalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!