Így készül a Lajos-féle fejtettbab-főzelék.
A fejtettbab-főzelék recept első lépéseként finom kockára vágjuk a szalonnát, és egy lábasban kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott vöröshagymát és a babérlevelet, sózzuk és lepirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, és ha újra felforrt, a feljött zsírra szórjuk a fűszerpaprikát. Felöntjük 800 ml vízzel, és miután felforrt, mehet bele a fejtett bab, sózzuk, majd intenzíven főzzük. (Ha főzés előtt áttesszük a fagyasztóból a hűtőbe a babot, felgyorsíthatjuk az étel elkészítését.)
Ha megpuhult a bab, elkeverjük benne a mustárt és az ecetet, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. Optimálisan kicsit el kell hogy ellepje a főzővíz a babot, ezt szükség szerint pótoljuk. A lisztet kikeverjük egy kevés vízzel, és folyamatos kevergetés mellett a főzelékhez csorgatjuk. Alaposan felforraljuk, és lehet is tálalni.

- Elkészítési idő: 40 perc