Street Kitchen

Fejtettbab-főzelék,ahogyLajoskészíti

Fejtettbab-főzelék, ahogy Lajos készíti

Hozzávalók
100 g
tejszín
80 g
kenyérszalonna
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
7 db
babérlevél
só, bors
1 tk
fűszerpaprika
500 g
fagyasztott fejtett bab
1 ek
mustár
1 tk
10%-os ecet
150 g
tejföl
1 ek
finomliszt

Elkészítés

Így készül a Lajos-féle fejtettbab-főzelék.

A fejtettbab-főzelék recept első lépéseként finom kockára vágjuk a szalonnát, és egy lábasban kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott vöröshagymát és a babérlevelet, sózzuk és lepirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, és ha újra felforrt, a feljött zsírra szórjuk a fűszerpaprikát. Felöntjük 800 ml vízzel, és miután felforrt, mehet bele a fejtett bab, sózzuk, majd intenzíven főzzük. (Ha főzés előtt áttesszük a fagyasztóból a hűtőbe a babot, felgyorsíthatjuk az étel elkészítését.)

Ha megpuhult a bab, elkeverjük benne a mustárt és az ecetet, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. Optimálisan kicsit el kell hogy ellepje a főzővíz a babot, ezt szükség szerint pótoljuk. A lisztet kikeverjük egy kevés vízzel, és folyamatos kevergetés mellett a főzelékhez csorgatjuk. Alaposan felforraljuk, és lehet is tálalni.

fejtett-bab-fozelek2
Fejtettbab-főzelék, ahogy Lajos készíti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Bőven van még főzelék recept Lajos tarsolyában! Ezeket a fincsi főziket is teszteljétek, mi már megtettük, és imádtuk őket egytől egyig:

Sárgaborsó-főzelék sült hagymával

Klasszik zöldborsófőzelék

Lajos-féle paradicsomos káposztafőzelék

www.streetkitchen.hu

A tökfőzeléket semmi sem taszíthatja le a trónról nálam, de azért akad pár olyan főzelék, ami nagyon szorosan ott van a nyomában a kedvencek listáján. Ilyen ez a fejtett babból készült változat is.

Hozzávalók

4 főre
100 g
tejszín
80 g
kenyérszalonna
4 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
7 db
babérlevél
só, bors
1 tk
fűszerpaprika
500 g
fagyasztott fejtett bab
1 ek
mustár
1 tk
10%-os ecet
150 g
tejföl
1 ek
finomliszt

Így készül a Lajos-féle fejtettbab-főzelék.

A fejtettbab-főzelék recept első lépéseként finom kockára vágjuk a szalonnát, és egy lábasban kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott vöröshagymát és a babérlevelet, sózzuk és lepirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, és ha újra felforrt, a feljött zsírra szórjuk a fűszerpaprikát. Felöntjük 800 ml vízzel, és miután felforrt, mehet bele a fejtett bab, sózzuk, majd intenzíven főzzük. (Ha főzés előtt áttesszük a fagyasztóból a hűtőbe a babot, felgyorsíthatjuk az étel elkészítését.)

Ha megpuhult a bab, elkeverjük benne a mustárt és az ecetet, majd hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt. Optimálisan kicsit el kell hogy ellepje a főzővíz a babot, ezt szükség szerint pótoljuk. A lisztet kikeverjük egy kevés vízzel, és folyamatos kevergetés mellett a főzelékhez csorgatjuk. Alaposan felforraljuk, és lehet is tálalni.

fejtett-bab-fozelek2
Fejtettbab-főzelék, ahogy Lajos készíti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Bőven van még főzelék recept Lajos tarsolyában! Ezeket a fincsi főziket is teszteljétek, mi már megtettük, és imádtuk őket egytől egyig:

Sárgaborsó-főzelék sült hagymával

Klasszik zöldborsófőzelék

Lajos-féle paradicsomos káposztafőzelék

Ha tetszett a Fejtettbab-főzelék, ahogy Lajos készíti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept