A fekete-erdő szelet tésztájához egy robotgéppel habosra keverjük a cukrot az olajjal, majd beledolgozzuk a tojásokat, a tejfölt, a tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet összevegyítjük a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, majd összekeverjük a cukros-tojásos masszával.
A tésztát egy 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a megsült tésztát kivesszük a tepsiből, hagyjuk kissé kihűlni, ezután kettévágjuk, hogy két vékony piskótalapot kapjunk. A csokikrémes réteghez a habtejszínt gyöngyözésig melegítjük, majd ráöntjük a kis darabokra tördelt csokira. Várunk 1-2 percet, míg a csoki megolvad, majd spatulával átkeverjük a masszát.
A meggyréteghez a meggyet egy közepes méretű lábasba tesszük, kevés vízben elkeverjük a pudingport, és ezt is beleöntjük a többi vízzel együtt. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget, és folyamatosan kevergetve forrástól számítva kb. 1 percig főzzük. Kihalásszuk belőle a szegfűszeget, majd fóliával letakarjuk a tetejét, és hagyjuk szinte teljesen kihűlni. Az egyik tésztalapot megkenjük a csokis krémmel, majd jöhet a másik lap, amire a meggyes puding kerül. Hagyjuk összedermedni 3-4 órán át, majd felszeleteljük.
A fekete-erdő szelet befejezése
A tejszínt habbá verjük a habfixálóval, és amikor már kellően stabil, belekeverjük a porcukrot. Habzsákba szedjük, és kis gömböket nyomunk belőle a szeletek tetejére. A tejszínhab tetejét csokiforgáccsal díszítjük.

- Elkészítési idő: 60 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 3 óra