Street Kitchen

Fekete-erdőszelet

Fekete-erdő szelet

Hozzávalók
A tésztához
120 g
cukor
50 ml
olaj
2 db
tojás
fél ek tejföl
130 ml
tej
1 csomag
vaníliás cukor
85 g
liszt
40 g
holland kakaópor
1 csipet
6 g
sütőpor
A csokikrémhez
400 g
étcsoki
1 ek
vaj
A meggyréteghez
500 g
fagyasztott meggy
400 ml
víz
20 g
vaníliás pudingpor
4 ek
cukor
3 db
szegfűszeg
A habhoz
1 csomag
habfixáló
(10 g)
80 g
porcukor
A díszítéshez
20 g
étcsoki
400 ml
habtejszín
500 ml
habtejszín

Elkészítés

A fekete-erdő szelet tésztájához egy robotgéppel habosra keverjük a cukrot az olajjal, majd beledolgozzuk a tojásokat, a tejfölt, a tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet összevegyítjük a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, majd összekeverjük a cukros-tojásos masszával.

A tésztát egy 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a megsült tésztát kivesszük a tepsiből, hagyjuk kissé kihűlni, ezután kettévágjuk, hogy két vékony piskótalapot kapjunk. A csokikrémes réteghez a habtejszínt gyöngyözésig melegítjük, majd ráöntjük a kis darabokra tördelt csokira. Várunk 1-2 percet, míg a csoki megolvad, majd spatulával átkeverjük a masszát.

A meggyréteghez a meggyet egy közepes méretű lábasba tesszük, kevés vízben elkeverjük a pudingport, és ezt is beleöntjük a többi vízzel együtt. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget, és folyamatosan kevergetve forrástól számítva kb. 1 percig főzzük. Kihalásszuk belőle a szegfűszeget, majd fóliával letakarjuk a tetejét, és hagyjuk szinte teljesen kihűlni. Az egyik tésztalapot megkenjük a csokis krémmel, majd jöhet a másik lap, amire a meggyes puding kerül. Hagyjuk összedermedni 3-4 órán át, majd felszeleteljük.

A fekete-erdő szelet befejezése

A tejszínt habbá verjük a habfixálóval, és amikor már kellően stabil, belekeverjük a porcukrot. Habzsákba szedjük, és kis gömböket nyomunk belőle a szeletek tetejére. A tejszínhab tetejét csokiforgáccsal díszítjük.

fekete-erdo-szelet
Fekete-erdő szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 3 óra

www.streetkitchen.hu

Ez a sütemény annak ellenére, hogy “instant”, bizony igazán mutatós is egyben. Egyszerre édes és fanyar. Ha a fekete erdőkben ilyen terem, akkor én ezentúl csak oda megyek barangolni.

Hozzávalók

1 db 20x30 cm-es tepsihez
A tésztához
120 g
cukor
50 ml
olaj
2 db
tojás
fél ek tejföl
130 ml
tej
1 csomag
vaníliás cukor
85 g
liszt
40 g
holland kakaópor
1 csipet
6 g
sütőpor
A csokikrémhez
400 g
étcsoki
1 ek
vaj
A meggyréteghez
500 g
fagyasztott meggy
400 ml
víz
20 g
vaníliás pudingpor
4 ek
cukor
3 db
szegfűszeg
A habhoz
1 csomag
habfixáló
(10 g)
80 g
porcukor
A díszítéshez
20 g
étcsoki
400 ml
habtejszín
500 ml
habtejszín

A fekete-erdő szelet tésztájához egy robotgéppel habosra keverjük a cukrot az olajjal, majd beledolgozzuk a tojásokat, a tejfölt, a tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet összevegyítjük a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, majd összekeverjük a cukros-tojásos masszával.

A tésztát egy 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a megsült tésztát kivesszük a tepsiből, hagyjuk kissé kihűlni, ezután kettévágjuk, hogy két vékony piskótalapot kapjunk. A csokikrémes réteghez a habtejszínt gyöngyözésig melegítjük, majd ráöntjük a kis darabokra tördelt csokira. Várunk 1-2 percet, míg a csoki megolvad, majd spatulával átkeverjük a masszát.

A meggyréteghez a meggyet egy közepes méretű lábasba tesszük, kevés vízben elkeverjük a pudingport, és ezt is beleöntjük a többi vízzel együtt. Hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget, és folyamatosan kevergetve forrástól számítva kb. 1 percig főzzük. Kihalásszuk belőle a szegfűszeget, majd fóliával letakarjuk a tetejét, és hagyjuk szinte teljesen kihűlni. Az egyik tésztalapot megkenjük a csokis krémmel, majd jöhet a másik lap, amire a meggyes puding kerül. Hagyjuk összedermedni 3-4 órán át, majd felszeleteljük.

A fekete-erdő szelet befejezése

A tejszínt habbá verjük a habfixálóval, és amikor már kellően stabil, belekeverjük a porcukrot. Habzsákba szedjük, és kis gömböket nyomunk belőle a szeletek tetejére. A tejszínhab tetejét csokiforgáccsal díszítjük.

fekete-erdo-szelet
Fekete-erdő szelet (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60 perc
  • Sütési idő: 30 perc
  • Pihentetési idő: 3 óra

Ha tetszett a Fekete-erdő szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept