A fish and chips gesztenyés remuláddal első lépéseként a burgonyát egy mandolin vagy egy éles kés segítségével kb. 3 mm vastagságúra felkarikázzuk és beletesszük a 180 fokos olajba. Kb. 3 perc alatt szép aranybarnára sütjük, majd egy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges olajat és betesszük a 120 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Ettől lesz extrán ropogós a krumpli.
A remuládhoz egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, a porcukrot, majd belekeverjük a durvára vágott gesztenyét és a finomra vágott petrezselymet is.
A halat 3-4 centis csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk 50 g liszttel. Egy tálba öntjük a maradék lisztet, a sütőport, a keményítőt, a tojást, és fokozatosan hozzáadjuk a sört is, amit egy habverő segítségével keverünk hozzá. A tésztát csomómentesre keverjük, majd megforgatjuk benne a halszeleteket, amiket aztán a krumpli olajában (ami most 170 foknál ne legyen melegebb), oldalanként kb. 2-3 perc alatt kisütünk. Egy konyhai papírtörlőre szedjük a halszeleteket és leitatjuk róluk a felesleges olajat.
Tálaláskor a tányérra helyezzük a salátaleveleket, a karikázott, majd felezett uborkát, a szintén karikára vágott paradicsomot és a gyufaszálra vágott répát, majd jöhet a ropogósra sült krumpli és a hal, amit a remuláddal teszünk igazán komplexszé.

- Elkészítési idő: 50 perc