Street food

Fokhagymás-parmezánoshotdog

Fokhagymás-parmezános hot dog
fokhagymas-parmezanos-hot-dog

Hozzávalók
4 ek
vaj
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
étolaj
4 db
hot dog kolbász
4 db
hot dog kifli
80 g
reszelt parmezán
0.5 db
alaposan megmosott citrom héja
0.5 tk
chilipehely
0.25 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. A fokhagymás-parmezános hot dog elkészítéséhez a vajat egy kis serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra reszelt fokhagymát, és pár percig alacsony lángon pirítjuk, amíg illatos nem lesz (vigyázzunk, ne égjen meg!).

  2. A kolbászokat megsütjük egy serpenyőben az olajon, míg szép kérget kapnak.

  3. A kifliket ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk, majd félbevágjuk (de nem teljesen ketté!), és megkenjük a fokhagymás vajjal.

  4. A kiflikbe helyezzük a sült kolbászokat, reszelünk rá jó sok parmezánt, ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis reszelt citromhéjat és chilipelyhet is.

  5. Mehet rá az aprított petrezselyem, és el is készültünk. 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez a recept a pasta al limone olasz ételt juttatja eszembe a rengeteg sajttal, a citromhéj és a chili különleges kombinációjával.

Fokhagyma, parmezán, ropogós kifli és szaftos kolbász – kell ennél több egy ütős hot doghoz? Ez a recept nem a visszafogottságról szól, hanem arról, hogy pár alapanyaggal is lehet nagyot gurítani. Ha unod a ketchup-mustár kombót, itt az ideje szintet lépni!

Hozzávalók

4 adag
4 ek
vaj
3 gerezd
fokhagyma
1 ek
étolaj
4 db
hot dog kolbász
4 db
hot dog kifli
80 g
reszelt parmezán
0.5 db
alaposan megmosott citrom héja
0.5 tk
chilipehely
0.25 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. A fokhagymás-parmezános hot dog elkészítéséhez a vajat egy kis serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra reszelt fokhagymát, és pár percig alacsony lángon pirítjuk, amíg illatos nem lesz (vigyázzunk, ne égjen meg!).

  2. A kolbászokat megsütjük egy serpenyőben az olajon, míg szép kérget kapnak.

  3. A kifliket ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk, majd félbevágjuk (de nem teljesen ketté!), és megkenjük a fokhagymás vajjal.

  4. A kiflikbe helyezzük a sült kolbászokat, reszelünk rá jó sok parmezánt, ízlés szerint adhatunk hozzá egy kis reszelt citromhéjat és chilipelyhet is.

  5. Mehet rá az aprított petrezselyem, és el is készültünk. 

fokhagymas-parmezanos-hot-dog-2-scaled
Fokhagymás-parmezános dog (Fotó: Street Kitchen)

Előfordul, hogy csak utolsó pillanatban kapunk észbe, hogy még semmit nem dobtunk össze az érkező vendégseregnek. Szerencsére itt az SK-n bőven akadnak partikajkák, amikből szemezgethettek ilyen esetkeben. Most mi is összeszedtünk nektek pár ilyen receptet a biztonság kedvéért a fokhagymás-parmezános hot dog mellé.

Kétféle party hot dog

A legkirályabb party pizza

Tökéletes party-kaják: ázsiai csirkenyárs

Ha tetszett a Fokhagymás-parmezános hot dog receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept