Húsételek

Frankfurtiszelet

Frankfurti szelet

Hozzávalók
2 db
sertésszűz (300-350 grammosak)
2 ek
olaj
3 szelet
füstölt szalonna
1 nagy tk
paradicsompüré
4 - 5 levél
kelkáposzta
4 szál
virsli
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 - 2 gerezd
fokhagyma
liszt
só, bors
0.5 mk

Elkészítés
A húst felszeleteljük, óvatosan kicsit kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. A virslit fél centis karikákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk és félrerakjuk. A serpenyőbe dobjuk a felkockázott szalonnát és kisütjük. A szűzérméket megforgatjuk a lisztben, majd a szalonnazsírban elősütjük mindkét oldalukat, majd félrerakjuk őket. A serpenyőben barnára pirítjuk a paradicsompürét, aztán hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Együtt pirítjuk, majd felöntjük kb. 1,5 deci vízzel. Kb. fél órán át forraljuk (ha kell pótoljuk a folyadékot) visszarakjuk az elősütött húst, párolás közben többször megfordítjuk a szeleteket, hogy a húson megpirult liszt leoldódjon és besűrítse a mártást. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a majorannával.
A kelkáposztalevelekből kivágjuk a kemény vastag ereket, kockákra vágjuk, és akkor adjuk a húshoz, mikor az már majdnem teljesen puha. A legvégén mehet vissza a pirított virsli is, amivel csak összeforraljuk. Köretnek rizst, vagy főtt burgonyát adhatunk mellé.

www.streetkitchen.hu

Alapvetően azt gondolnánk, hogy kétféle ember létezik: aki szereti a kelkáposztát és aki nem. Na de van itt egy harmadik típus is, aki kizárólag a frankfurti szeletben fogadja el ezt a zöldséget...és milyen jól teszi, hiszen télen mi sem esik jobban, mint egy frankó frankfurti szelet…:P

Hozzávalók

4 - 5 személyre
2 db
sertésszűz (300-350 grammosak)
2 ek
olaj
3 szelet
füstölt szalonna
1 nagy tk
paradicsompüré
4 - 5 levél
kelkáposzta
4 szál
virsli
1 fej
kisebb vöröshagyma
1 - 2 gerezd
fokhagyma
liszt
só, bors
0.5 mk
A húst felszeleteljük, óvatosan kicsit kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. A virslit fél centis karikákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk és félrerakjuk. A serpenyőbe dobjuk a felkockázott szalonnát és kisütjük. A szűzérméket megforgatjuk a lisztben, majd a szalonnazsírban elősütjük mindkét oldalukat, majd félrerakjuk őket. A serpenyőben barnára pirítjuk a paradicsompürét, aztán hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Együtt pirítjuk, majd felöntjük kb. 1,5 deci vízzel. Kb. fél órán át forraljuk (ha kell pótoljuk a folyadékot) visszarakjuk az elősütött húst, párolás közben többször megfordítjuk a szeleteket, hogy a húson megpirult liszt leoldódjon és besűrítse a mártást. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a majorannával.
A kelkáposztalevelekből kivágjuk a kemény vastag ereket, kockákra vágjuk, és akkor adjuk a húshoz, mikor az már majdnem teljesen puha. A legvégén mehet vissza a pirított virsli is, amivel csak összeforraljuk. Köretnek rizst, vagy főtt burgonyát adhatunk mellé.

Ha tetszett a Frankfurti szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept