Hozzávalók
A hummuszhoz
- 1 fej cékla
- 1 ek olívaolaj
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 ek tahini paszta (2 ek szezámmag, 3 ek olaj)
- 80 ml víz
- ½ db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 tk római kömény
4 darab tortillához
- 200 g finomliszt
- ½ tk sütőpor
- 100 ml langyos víz
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk só
Hozzávalók
A hummuszhoz
- 1 fej cékla
- 1 ek olívaolaj
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 ek tahini paszta (2 ek szezámmag, 3 ek olaj)
- 80 ml víz
- ½ db citrom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 tk római kömény
4 darab tortillához
- 200 g finomliszt
- ½ tk sütőpor
- 100 ml langyos víz
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk só
A céklát nagyobb darabokra vágjuk, alufóliába csomagoljuk 1 gerezd fokhagyma és az olívaolaj társaságában. 200 fokon 60 percig sütjük. A tahini pasztához a szezámmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk és aprítógépben elkezdjük lezúzni, folyamatosan olívaolajat adagolunk hozzá (kb. 3 ek), hogy krémes állagú legyen a végeredmény. Egy késes aprítóba öntjük a hideg, hűtőből kivett csicseriborsót és hozzáöntjük a vizet. Ezután mehet bele a tahini és a sült cékla is. A gép segítségével krémesítjük, majd hozzáadjuk a sült fokhagymát, a sót, a római köményt és a citrom levét. Még egyszer összekeverjük a fűszerekkel is.
A tortillához összegyúrjuk a hozzávalókat, 15 percig pihentetjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk és gömbölyítjük a tésztát. Kinyújtjuk és forró, száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A céklás hummusszal tálaljuk.