A legjobb reggelik

Frankóreggeli:sütőtökösgofri

Frankó reggeli: sütőtökös gofri

Hozzávalók
1 közepes
sütőtök (1,5 kg)
A gofrihoz
200 g
tönkölyliszt
1 ek
szódabikarbóna
1 csipet
3 db
tojás
200 ml
tej vagy akár kókusztej
50 g
méz
100 ml
kókuszolaj
A krémhez
100 g
mascarpone szobahőmérsékleten
1 ek
méz
1 tk
fahéj
A tetejére
50 g
törökmogyoró
50 g
étcsokoládé

Elkészítés
[caption id="attachment_12158228" align="aligncenter" width="768"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 2 dl vizet öntünk alá a tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Amíg a sütőtök sül, elkészítjük a tészta alapját és a krémet a gofri tetejére. A tésztához először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojást, tejet, mézet, kókuszolajat és botmixerrel összedolgozzuk. A krémhez egy másik edényben összekeverjük a mascarponét, a mézet, a fahéjat. Ha megsült a sütőtök, kivesszük a sütőből és néhány percig hűlni hagyjuk. Levágjuk a héját, kiszedjük a magjait, a húsát hozzáadjuk a tésztához és a botmixerrel homogénre keverjük. Gofrisütőben kisütjük a gofrikat. Apróra vágjuk a mogyorót és a csokit. Egy serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a mogyorót. A kész gofrikat megkenjük a fahéjas mascarponekrémmel, tetejüket megszórjuk a mogyoróval és a csokival.[caption id="attachment_12158230" align="aligncenter" width="1031"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]

www.streetkitchen.hu

Egyszerűen nem tudjuk megunni a sütőtökös édességeket! :D Reméljük ti sem, mert ez a gofri is eszméletlen finom lett! Ha valami ütőset szeretnétek reggelizni, vagy ebéd után egy extra desszertre vágytok, akkor készítsétek el ezt a sütőtökös gofrit és kenjétek meg jó sok fahéjas-mascarponés krémmel!

Hozzávalók

12 db gofrihoz
1 közepes
sütőtök (1,5 kg)
A gofrihoz
200 g
tönkölyliszt
1 ek
szódabikarbóna
1 csipet
3 db
tojás
200 ml
tej vagy akár kókusztej
50 g
méz
100 ml
kókuszolaj
A krémhez
100 g
mascarpone szobahőmérsékleten
1 ek
méz
1 tk
fahéj
A tetejére
50 g
törökmogyoró
50 g
étcsokoládé
[caption id="attachment_12158228" align="aligncenter" width="768"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 2 dl vizet öntünk alá a tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Amíg a sütőtök sül, elkészítjük a tészta alapját és a krémet a gofri tetejére. A tésztához először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojást, tejet, mézet, kókuszolajat és botmixerrel összedolgozzuk. A krémhez egy másik edényben összekeverjük a mascarponét, a mézet, a fahéjat. Ha megsült a sütőtök, kivesszük a sütőből és néhány percig hűlni hagyjuk. Levágjuk a héját, kiszedjük a magjait, a húsát hozzáadjuk a tésztához és a botmixerrel homogénre keverjük. Gofrisütőben kisütjük a gofrikat. Apróra vágjuk a mogyorót és a csokit. Egy serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a mogyorót. A kész gofrikat megkenjük a fahéjas mascarponekrémmel, tetejüket megszórjuk a mogyoróval és a csokival.[caption id="attachment_12158230" align="aligncenter" width="1031"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]

Ha tetszett a Frankó reggeli: sütőtökös gofri receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept